Općina Hadžići kupila FK Radnik autobus vrijedan 40.000 KM

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović uručio je danas predsjedniku Fudbalskog kluba Radnik Hadžići Ekremu Tufi ključeve autobusa vrijednog 40.000 KM.

Općina je ova sredstva izdvojila kako bi pomogla klubu da poboljša uslove rada te nastojanju da od naredne sezone zaigraju u višem rangu takmičenja.

“Veliko hvala Općini i načelniku Ejuboviću na ovom gestu. Ne treba trošiti riječi i objašnjavati koliko je ovo značajno za Radnik. U klubu smo svi sretni, od najmlađih fudbalera pa do seniora. Moramo svi biti ponosni da imamo načelnika koji itekako ulaže u razvoj sporta i u našu omladinu”, kazao je predsjednik FK Radnik Tufo Ekrem.

Sportski kapaciteti i infrastruktura FK Radnik Hadžići intenzivno se unaprjeđuju. U protekloj godini Općina je u klub uložila skoro 240.000 KM. Veliki broj premijerligaša u BiH može pozavidjeti sportskim kapacitetima s kojima raspolaže Radnik.

“Sretan sam što smo bili u mogućnosti i na ovaj način pomoći. Kupili smo moderan autobus kapaciteta 28 mjesta i nadam se da će našim fudbalerima dobro koristiti. Radnik je uvijek bio rasadnik fudbalskih talenata i tu tradiciju moramo nastaviti. Infrastrukturu smo skoro završili, a evo sada i prevoz”, istakao je načelnik Ejubović.

KLIX.BA

Scroll to Top