Održan prvi trening kamp Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo

Održan je prvi trening kamp Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Naime, proteklog vikenda, na terenima sportskog prijatelja našeg Kluba, Nogometnog kluba Bosna Visoko, pod stručnim nadzorom trenera Akademije FK Sarajevo, 24 dječaka iz čitave Bosne i Hercegovine obavljali su nekoliko trenažnih jedinica. Riječ je o dječacima rođenim 2002. i 2003. godine, koji dolaze izSarajeva, Trebinja, Istočnog Sarajeva, sa Pala, iz Breze, Ilijaša, Zenice, Visokog, Vogošće, Jablanice, Ilidže i Hadžića.

Po završetku kampa, razgovarali smo sa Šefom Akademije FK Sarajevo, Almirom Hurtićem, koji je na početku razgovora istakao svoje zadovoljstvo samom organizacijom kampa.

“Smatram da je selektivni trening kamp u Visokom bio pun pogodak. Organizacija je bila na visokom nivou, a veseli nas što su svi pozvani dječaci došli, kako bi pokazali svoje, do sada stečene, fudbalske vještine. Bilo je jako dobro i zahvaljujemo se svakako i domaćinu, Nogometnom klubu Bosna Visoko.”, kazao je Hurtić.

Tokom trajanja kampa, dječaci su pod nadzorom osoblja iz skauting tima i trenera Akademije odradili četiri trenažne jedinice, u kojima su, između ostalog, uradili i nekoliko testiranja.

“Na treninzima koje smo obavljali, urađeno je i nekoliko testiranja, kao što je, primjera radi, testiranje agilnosti, koje je sa dječacima radio naš kondicioni trener Slobodan Klačar. Radili smo i osnovne tehnike fudbala, te smo u nekoliko navrata i igrali. Sve u svemu, raznovrstan program smo pripremili polaznicima.”, dodao je Hurtić.

Slobodno vrijeme između treninga, dječaci su iskoristili kako bi upoznali znamenitosti grada Visokog, a posjetili su i Historijski muzej grada. Polaznike kampa, u svojoj Sali, ugostila je načelnica opštine Visoko, gospođa Amra Babić. Također, mališanima se obratio i Zdenko Antović, legenda bosanskohercegovačkog rukometa, koji im je održao kratko predavanje o sportu i važnostima istog za razvoj i zdravlje.

Fudbalski klub Sarajevo će i u budućnosti nastaviti sa organizacijom trening kampova, a sve s ciljem jačanja konkurencije i što bolje selekcije unutar prve profesionalne fudbalske Akademije na tlu Bosne i Hercegovine, Akademije FK Sarajevo.

Scroll to Top