Nogometašice bjeloruskog Minska trenirale na stadionu Luke

Danas je na stadionu Luke u okviru priprema za turnir ženske nogometne Lige prvaka upriličen trening jedne od ekipa koje nastupaju na turniru koji se održava u Sarajevu, a to je ekipa Minsk iz Bjelorusije, koja je trening pred prvu turnirsku utakmicu održala upravo u Visokom.

Iako je prvobitno najavljivano da će pred ova turnir na visočkom stadionu pripreme vršiti samo bh. predstavnik u Ligi prvaka, ekipa SFK Sarajevo, ipak je došlo do promjene plana te su nakon savjetovanja i ostale ekipe prihvatile da svoje pripreme vrše na ovom stadionu, pa će tako u narednim danima ovdje trenirati i ekipa predstavnica Turske, ekipa predstavnica Albanije, kao i ekipe SFK Sarajevo i Minsk, koje su već posjetile Visoko.

Prilikom posjete ekipe iz Bjelorusije razgovarali smo sa vodičem njihove ekspedicije, Sabrinom Buljubašić, koja je bivša igračica ove ekipe i sportski pravni savjetnik, a koja se našla pri ruci ovoj ekipi za vrijeme posjete Bosni i Hercegovini.

„Danas su 24 članice ekipe Minsk, koja dolazi iz Bjelorusije, posjetile Visoko kao posljednju stanicu u okviru priprema pred odigravanje prve utakmice turnira Lige prvaka, koji se odigrava u Sarajevu. Već sutra ove mlade djevojke igrat će prvu utakmicu, kao i bh. predstavnik SFK Sarajevo, pa će tako ova ekipa iz Bjelorusije igrati protiv turskog predstavnika, dok će SFK Sarajevo igrati protiv albanskog predstavnika, a sam turnir trajat će do 17. augusta,  s tim da će se utakmice igrati svakog drugog dana, dakle, neke tri do četiri utakmice svaka ekipa ukupno.“ – kazala nam je Sabrina Buljubašić u svojoj izjavi.

Na naše pitanje zašto su predstavnici ovog kluba upravo izabrali Visoko za svoj trening kamp pred ovako važno takmičenje Buljubašić nam je kazala:

„Ova uprava SFK Sarajevo je imala čast da trenira svoju ekipu ovdje u Visokom, kao i selektorica reprezentacija Bjelorusije, te smo na njihovu preporuku, a nakon sjajnih iskustava i zadovoljstva koje su nam oni iskazali, odlučili da dođemo u Visoko i pripremamo se za ove važne utakmice. Svakako da smo zadovoljni sa samom upravom NK „Bosna“, ali i samim terenima, te činjenicom da ovdje postoje i teren sa umjetnom i teren sa prirodnom travom, što se zaista svidjelo upravi Minska, pored susretljivosti domaćina, izdvojenosti od grada i same blizine Sarajeva, odnosno, Vogošće gdje ova ekipa boravi u hotelu.“

Kako smo još, na kraju, dobili informacije, u toku same sedmice na stadionu Luke trenirat će i sve ostale ekipe učesnice ovogodišnjeg turnira Lige prvaka, koji se održava u Sarajevu, a već u četvrtak i u subotu se ekipa iz Minska ponovo vraća u Visoko kako bi nastavili sa pripremama za predstojeće utakmice.

Scroll to Top