Nogometaši visočke Bosne u pripremnoj utakmici ubjedljivo savladali Radnik rezultatom 5:1

Početak proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH se približio i teku posljednje pripreme za nastupe nogometnih klubova u ovom takmičenju. Visočki predstavnici u ovom takmičenju, igrači NK Bosna odigrali su tako danas na glavnom terenu Gradskog stadiona Luke u Visokom posljednju pripremnu utakmicu i generalnu probu protiv ekipe FK Radnik.

Ova utakmica donijela je mnogo lijepih pogodaka za sve ljubitelje nogometa u Visokom koji su danas posjetili stadion u naselju Luke. U redovima domaće ekipe sjajnu partiju pružio je Porča, koji je postigao hat-trick, a sa po jednim golom pridružili su mu se i Mujezinović i Hadžić, za konačni trijumf Bosne rezultatom 5:1.

Ukoliko je suditi prema ovoj posljednjoj, generalnoj probi igrači Bosne su u dobroj formi na kraju zimske pauze i trebali bi spremni, iako siromašniji za nekoliko doista dobrih igrača, ući u drugi dio sezone.

U prvom susretu proljetnog dijela sezone, a u okviru 16. kola Prve lige FBiH nogometaši Bosne iz Visokog će dočekati ekipu Čapljine, te bi se ova utakmica trebala igrati već narednog vikenda na Gradskom stadionu Luke u Visokom.

Za kraj, kazat ćemo još i to da se NK Bosna u ovom trenutku nalazi na šestoj poziciji tabele Prve lige FBiH, sa 22 ostvarena boda. U dosadašnjih 15 susreta igrači visočke Bosne po sedam puta su bili pobjednici i poraženi, dok su tek jednom remizirali, što je dovoljno tek za šestu poziciju i sedam bodova manje od prvoplasiranog Metalleghe-a iz Jajca.

Scroll to Top