NK Bosna o utakmici protiv NK Bratstvo: Dobar rezultat koče pravni problemi i nedostatak podrške

Povodom predstojeće utakmice NK Bosna Visoko, u okviru 13. kola Prve lige Federacije BiH, a u kojoj će visočki klub dočekati NK Bratstvo Gračanica na stadionu Luke u subotu od 13:30 sati, uspjeli smo dobiti komentare uprave i igračkog kadra NK Bosna. Optimistično ili ne, svi oni očekuju dobar rezultat pred kraj jesenjeg dijela prvenstva, ali su svi složni da lokalna zajednica i privrednici moraju mnogo više pomoći njihovom kolektivu.

Predsjednik Upravnog odbora NK Bosna, Faruk Ihtijarević, kratko je analizirao predstojeću utakmicu, kao i “stanje na terenu” kada govorimo o podršci lokalne zajednice za NK Bosna Visoko.

“Ispred kolektiva NK Bosna Visoko pozivam, ovom prilikom, sve navijače našeg kluba da nas podrže u subotnjem meču protiv Bratstva iz Gračanice. Kao što je poznato u prošlom kolu izvojevali smo veoma važnu pobjedu u Orašju, koja nas je održala u samom vrhu tabele, ali i ovog puta nas očekuje težak protivnik, standardni prvoligaš u Federaciji BiH, koji izuzetno dobro kotira već godinama.

Mislim da imamo dobru poziciju za ostvarivanje dobrog rezultata, te da ćemo, ukoliko dobro odigramo ova zadnja tri kola jesenjeg dijela prvenstva, koja nam preostaju, imati veoma dobru zalihu za proljeće.”

Faruk Ihtijarević: Nisam siguran da Visoko zaslužuje klub u Prvoj ligi FBiH

Prilikom davanja izjave za Visoko.co.ba o rezultatima i predstojećoj utakmici predsjednik UO, Faruk Ihtijarević, kazao je i jedan zanimljiv komentar o nezainteresovanosti lokalne zajednice i privrednika da podrže ovaj sportski kolektiv, iako NK Bosna bilježi dobre rezultate u prethodnom periodu.

“Posebno bih istaknu dobru pozicioniranost Bosne u svakom aspektu, ali s obzirom na situaciju u lokalnoj zajednici i (ne)zainteresovanost svih građana, a prevashodno privrednika, za uspjeh ovog kolektiva nisam siguran da li Visokom u ovom trenutku zaslužuje klub koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH.

Ali ja i dalje vjerujem da mi dobrim rezultatima možemo opravdati povjerenje svih onih koji su već godinama uz nas i kojima se ovom prilikom zahvaljujem, te da ćemo samo uspjehom privući i druge da nam se, u skoroj budućnosti, pridruže na ovom trnovitom putu.”

Anes Pajević: Pravni problemi su najveća kočnica uspjeha NK Bosna

Nakon izjave Faruka Ihtijarevića za Visoko.co.ba govorio je i Anes Pajević, član UO NK Bosna, koji se osvrnuo na finansijske i pravne probleme sa kojima se klub susreće, a koji su “kamen spoticanja” za visočki nogometni klub.

“Neću mnogo govoriti o utakmici, nego ću se osvrnuti na neke stvari pravnog karaktera, a koje se tiču samog kluba i koje nas koče u radu. Ako vam kažem da je iz 1997. godine jedna tužba došla ponovo na izvršenje nedavno, čime je blokiran račun NK Bosna, mislim da će svima biti jasno s čime se susrećemo mi ljubitelji nogometa u Visokom i kakvu bitku bijemo za uspješan rad. Naš stav je da radimo transparentno, od prvog dana, pa se trudimo da deblokiramo naš račun kako bi nastavili dobar rad kluba u takvom duhu.

Također, pored ove blokade, Bosni su u proteklom periodu upućena još dva tužbena zahtjeva, što će nas dodatno kočiti i stvarati problem. Odgovorno tvrdim, da nemamo tih problema pravne i finansijske prirode mnogo bolje bi funkcionisao ovaj kolektiv i mnogo bolje rezultate bismo ostvarili u našem radu i takmičenjima.”

Adnan Hodžić: Hvala upravi i navijačima. Podržite nas u subotu!

“Prije svega želim da kažem nešto više o utakmici u prošlom kolu, u kojem smo ostvarili dobar rezultat bez sedam prvotimaca, što je veliki uspjeh, a usput se zahvaljujem i upravi koja nas podržava u radu. Pobjedom u Orašju uhvatili smo priključak za vrhom tabele i prvi klub nam “bježi” samo četiri boda, što je odličan rezultat, te smatram da u narednom periodu možemo učiniti i još bolje.

Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje nogometa, naše navijače Demone i sve Visočane da nam se u subotu pridruže na ovoj utakmici i da nas podrže do konačne pobjede i dobrog rezultata, koji će nam osigurati opstanak u ligi i ko zna šta još.” – kazao je za kraj razgovora sa upravom NK Bosna Adnan Hodžić, predstavnik igračkog kadra NK Bosna Visoko.

Podsjećanja radi, Bosna je pobjedom protiv Orašja u prošlom kolu, ostvarila značajan napredak na tabeli, čime su zauzeli 5. poziciju sa 19 bodova. Ove bodove osigurali su sa šest pobjeda iz 12 utakmica, dok su na ostalim mečevima upisali jedan remi i pet poraza, uz gol razliku 16 postignutih i 9 primljenih pogodaka. NK Bratstvo ima identičan bodovni učinak u proteklih 12 kola, sa identičnim brojem pobjeda, poraza i remija, ali se zbog nešto lošije gol razlike (12:11) nalaze na 7. mjestu tabele u ovom trenutku.

Svakako da nas u subotu, od 13:30 sati, na Gradskom stadionu “Luke”, očekuje veoma zanimljiv duel ove dvije ekipe, a vi ne propustite da prenos ove utakmice, kao i svake do sada, pratite samo na vašem portalu Visoko.co.ba.

 

www.visoko.co.ba

 

 

Scroll to Top