Nermin Buco Kadrić, član UO NK Bosna, ovo je utakmica sezone, svi na stadion u subotu nema izgovora

NKB PRESS: Gospodine Kadriću, izabranici trenera Dedića su osvojili svih devet bodova u tri jako teške utakmice, jeste li očekivali ovakve rezultate?

Kadrić: Lijep pozdrav svim čitaocima našeg portala, pred ove utakmice je postavljen cilj od šest bodova iz tri utakmice, odnosno dvije domaće pobjede. Iskren da budem, iako je ekipa putovala u Lukavac skoro prepolovljena, nadao sam se pozitivnom ishodu, smatrao sam da će neigranje standardnih igrača biti samo dodatni podstrek rezervama da pokažu šta znaju, što se na kraju i ispostavilo tačnim.

NKB PRESS: Javnost se uvjerila da je ova uprava jako aktivna na svim poljima, počevši od uspješnih infrastrukturnih projekata pa do dobrih sportskih rezultata. Koliko često se sastajete, šta je tajna uspjeha ove uprave?

Kadrić: Suvišno bi bilo i pričati šta smo sve uradili u ove 3 godine koliko smo u upravi kluba, rezultati naših projekata su vidljivi do te mjere da i največi kritičari imaju samo riječi hvale. Članovi uprave su aktivni poslovni ljudi, sastajemo se onoliko koliko nam poslove obaveze dozvole ali stvari u klubu zaista funkcionišu dobro. Tajna uspjeha ove uprave je iskren i transparentan pristup svemu, bez ličnih ili bilo kakvih drugih interesa, svi unutar kluba djelujemo na “drugarskim” i volonterskim osnovama uz naravno jasnu podjelu polja djelovanja. Vjerujte jedino ovakav pristup garantuje uspjeh.

NKB PRESS: Nije tajna da ste u klub uložili mnogo vlastitih sredstava, od finansiranja tekučih obaveza kluba, plača igračima, do ulaganja u infrastrukturu. Odakle dolazi motiv za takvo nešto?

Kadrić: Osnivač sam i predsjednik grupacije BIOS koja dobro posluje kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, dio dobiti grupacije a i svoje lične dobiti ulažem u sport kao društveno odgovoran čovjek. Jedan od motiva koji me vodi u svemu ovome je omasovljenje omladinskih kategorija koje je u NK Bosna itekako vidljivo. Omasovljenjem omladinskog pogona sklanjamo djecu sa ulica i učimo ih pravim vrijednostima, zar treba bolji motiv jednom čovjeku?

NKB PRESS: Ima li NK Bosna dovoljno finansijskih sredstava za normalno funkcionisanje?

Kadrić: Kako večina klubova u Bosni i Hercegovini tako i naš klub nažalost nema dovoljno sredstava da podmiri sve tekuče obaveze.

NKB PRESS: Vidite li rješenje za takvu situaciju?

Kadrić: Naravno, Visoko ima mnogo jakih privrednih subjekata, kada bi se polovina njih uključila u finansiranje i rad kluba vrlo brzo bi ostvarili i naš krajnji cilj te u Visoko vratili premijerligašku scenu. Nisu to velika ulaganja na mjesecnom nivou, večina poslovnih ljudi više potroši za jedan poslovni ručak nego što bi u jednoj takvoj varijanti podrške uplačivala Bosni. Generalno sam mišljenja da su neka ranija vremena u kojima je nedostajalo transparentnosti dovela do ovakve situacije. Mi smo u prethodne tri godine očistili mnoge dugove, deblokirali račun i stadion iz oronulog stanja i okupljališta narkomana pretvorili u respektabilan sportski centar. To su prepoznali mnogi i odazvali se našem pozivu, naša vrata su otvorena za sve dobronamjerne ljude, uključite se u naš rad i pomozite Bosnu.

NKB PRESS: Vratimo se sportskim temama, u subotu je komšijski derbi sa Rudarom iz Kaknja, vaša očekivanja od ove utakmice?

Kadrić: Zbog duhova prošlosti ovo je za nas možda i najvažnija utakmica sezone, respektujemo goste u svakom pogledu ali bodovi ostaju u Visokom. Ekipa je spremna i momci jedva čekaju subotu.

NKB PRESS: U posljednje vrijeme dosta aktivni su i DEMONI, imate li neku poruku za njih?

Kadrić: Svima nam je drago zbog toga, igrati pred svojim navijačima pravi je doživljaj za naše mlade igrače. Moram reči i to da su DEMONI vrlo korektna navijačka skupina koja iskreno bodri svoj klub i ne pravi novčane izdatke u smislu kazni. Uprava je ovaj korektan odnos prepoznala, aktivno suradjujmo, često organizujemo prevoz i druge stvari za naše najvjernije navijače i to je stvar koja dosta dobro funkcioniše. Poruka za demone je, svi u Luke, nema izgovora!!!! Budi Bosna!!!!

 

index

Opšta poljoprivredni-proizvodno-prometno-uslužna zadruga BIOS je privredno društvo i osnovano je 2004. godine. Osnovne djelatnosti zadruge su: proizvodnja i montaža plastenika, proizvodnja rasada, proizvodnja i otkup voća i povrća, prodaja repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju i konsalting i savjetovanje u segmentu poljoprivredne proizvodnje. U Zadruzi je trenutno 12 stalno zaposlenih, a sezonski po potrebi Zadruga zaposli još 40 radnika. Zadruga broji 380 članova odnosno zadruga. U proteklih par godina Opšta zadruga BIOS bilježi odlične rezultate i izlazak na međunarodno tržište. Već ima montirane plastenike u Crnoj Gori, na Kosovu i u Turskoj. U BiH Zadruga ima montirane svoje plastenike u preko 60 opština. U fazi je dobivanje međunarodnih certifikata u segmentu kvaliteta proizvodnje.

www.bios.ba

BIOS-S

Firma „Bios“ iz Visokog je otvorila farmu pilića u Pusmulićima nadomak Srebrenice.
Ova farma je izgrađena na nekoliko stotina kvadratnih metara, na dvije etaže. Trenutno tove 60 000 pilića.
Firma „Bios“ posluje sa firmom „Brovis“, članicom grupacije „Ovako“ koja se bavi peradarstvom – od proizvodnje matičnog jata do konačne prerade i vlastite logistike po pitanju plasmana vlastitih proizvoda.

Scroll to Top