Najava; NK Bosna – FK Rudar Breza

U sklopu 22. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub Bosna domaćin je ekipi Rudara iz Breze. Utakmica će biti odigrana u subotu, 25. aprila, na Gradskom stadionu Luke sa početkom u 16.30 sati.

Ekipa FK Rudar nalazi se na pretposljednjem mjestu drugoligaške ljestvice sa osvojenih 8 bodova, od čega su ostvarili dvije domaće pobjede uz po jedan gostujuči i domaći remi, te su ubilježili nevjerovatnih 13 poraza uz gol razliku 12:46, jedina ekipa koja je primila više golova od FK Rudar je ekipa Stupčanice iz Olova, sa gol razlikom 14:82 što odavno nije zabilježeno na našim terenima.

S druge strane, ekipa NK Bosna nije poražena već 15 kola i da nije bilo dva nesretna remija na domaćem terenu, već sada bi se moglo reči da je Bosna novi član Prve lige Federacije, obzirom da bi imala nedostižnu prednost u odnosu na Tošk. No ovako će prvenstvo do zadnjeg kola biti potpuno neizvjestno, obzirom da Bosni predstoje teška gostovanja kod odličnih ekipa kao što su Ilijaš, Borac, Pobjeda i Usora, te sasvim sigurno jaka utakmica na domaćem terenu protiv odličnog Azota.

Ono što nas svakako raduje jeste da se Bosna polako vrača u formu, te je u posljednjem kolu savladan Natron u gostima čime je zadržano prvo mjesto na tabeli.

bosna-rudar statistika

Statistička ilustracija sportsport.ba

 

Press NK Bosna

Scroll to Top