Matijas Pejić napustio Travnik: Imam mnogo razloga za to

Nogometaši Travnika i definitivno su otpali u borbi za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH, a jučer je tim sa Pirote ostao i bez šefa stručnog štaba Edina Prljače koji je podnio ostavku.

Zanimljivo da će Veziri danas biti oslabljeni neigranjem Dženana Zajmovića i Matijasa Pejića za koje su iz NK Travnik istakli da nisu željeli putovati u Banoviće.

Saznajemo da je Pejić već napustio vezirski grad, te NK Travnik, a za SportSport.ba je kratko kazao šta se to dešavalo na jučerašnjem treningu.

“Nije istina da sam odbio trenirati i putovati, nego sam pokupio svoje stvari i napustio klub. Imam mnogo razloga za takvu odluku i ona nije donesena tek tako, ali ne želim “prljavi veš” iznositi u javnost”, otkrio nam je Pejić koji je na polusezoni u Travnik došao iz HNK Orašja.

U drugom dijelu sezone za Travnik je propustio samo jedan meč, a na kraju ove sezone postaje slobodan igrač.Radi se o provjerenom defanzivcu koji je u našoj zemlji nastupao još za Zvijezdu, Velež, Slobodu, Orašje, a jedno vrijeme nastupao je i u Češkoj.

 

Scroll to Top