Kovač: Vjerujem da ćemo nakon utakmice sa Radničkim biti još jedan korak bliže PLBiH

U okviru 24. kola Prve fudbalske lige FBiH, lideri na prvoligaškoj tabeli, ekipa visočke Bosne će ugostiti ekipu Radničkog iz Lukavca.
Nakon serije loših rezultata, Visočani su za krakto izgubili lidersku poziciju, ali su se vratili na prvo mjesto nakon gostujuće pobjede u Gračanici.

Visočke Karioke su na ovom teškom gostovanju odigrali sjajno, zabilježili veoma vrijednu pobjedu, a jedan od najzaslužnijih za tri zlatna boda je 21-godišnji Fahrudin Kovač koji je uz postignut gol, bio pravi vođa ove ekipe koju je vodio do pobjede. Pred utakmicu sa Radničkim, Fahrudin Kovač, nam je rekao:

“Nakon pobjede u Gračanici, sigurno, smo puni sampouzdanja. Atmosfera u ekipi je izuzetno dobra i sa nestpljenjem očekujemo utakmicu sa Radničkim koji se bori za opstanak, tako da sigurno nećemo lako doći do nova tri boda. Mađutim, uz maksimalno zalaganje svakog pojedinca koji u subotu izađu na teren, sigurno, ni željeni rezultat neće izostati. Vjerujem da ćemo nakon te utakmice biti još bliže našem cilju, a to je Premijer liga Bosne i Hercegovine”, rekao je Kovač.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

Scroll to Top