Kompanija VISPAK Visoko postala generalni sponzor NK Bosna Visoko

I ove godine VISPAK dd i NK „Bosna“ Visoko nastavljaju saradnju. NK „Bosna“ Visoko dobio je novog “generalnog sponzora” za 2018/2019. godinu.

Vispak je poznat kao društveno odgovorna kompanija, te nam je uvijek zadovoljstvo pomoći i dati podršku sportu, sportistima, te svjetlijoj budućnosti koju oni nose. Posebna čast nam je podržati lokani tim koji zaslužuje našu podršku i nastaviti saradnju sa NK „Bosna“ Visoko. Očekujemo nastavak saradnje i u budućnosti, te se nadamo da će ovakav vid podrške dati podstrek kako našim sportistima u ostvarivanju što boljih rezultata, tako i svim građanima Visokog i šire da postanu konzumenti domaćih proizvoda, izjavila je za naš portal direktorica kompanije Vispak gđa.Nina Bijedić-Mujanović.”

Muhamed Husić koji je u ime Upravnog odbora NK Bosna Visoko potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu, nakon potpisivanja izjavio je sljedeće:

“Ovo je velik dan za naš sportski kolektiv, VISPAK je i ranijih godina nesebično finansijski pomagao Bosnu ali ove godine su procijenili da je vrijeme za jači iskorak i preuzeli su ulogu generalnog sponzora, što će u smislu finansijske stabilnosti biti od krucijalnog značaja za Bosnu.

Nadam se da će naši građani razumjeti važnost promocije i konzumacije domaćih proizvoda te da će Vispakovi i drugi proizvodi AS Grupacije biti neizostavni dio njihovih potrošačkih korpi.

Podržavamo domaće jer domaće podržava nas, rekao je Husić”.

PREHRAMBENA INDUSTRIJA VISPAK DD

Vispak dd je osnovan 7. aprila 1972. godine u Visokom kao sastavni dio Veleprometa, jednog od najvećih tadašnjih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji.

Kompanija Vispak već dugi niz godina proizvodi domaće proizvode, od najkvalitetnijih sirovina. U kompaniji je danas uposleno 150 radnika, a svaki uposlenik se istinski trudi da proizvoede najkvalitetniji proizvod. Prvenstveno smo mi konzumenti naših proizvoda, pa je zaista svaki proces i sirovina pažljivo odabran. Konstantno radimo na unapređenju kvaliteta postojećih, ali i razvoju novih proizvoda.

Naša proizvodnja se sastoji od linije kafe, juha, kikirikija, čokolade, praškastih proizvoda i čajeva. Od 1998. godine radimo na izvozu naših artikala, kako u zemlje regije, tako i šire, pa danas sa ponosom možemo reći da najjači brend Vispaka Zlatnu džezvu  izvozimo u 27 država svijeta.

 

NK Bosna Visoko

 

Scroll to Top