Kombinovani sastav Bosne remizirao s Čelikom u kontrolnoj utakmici

OKao što smo i najavili, danas je odigrana kontrolna utakmica izmedju kombinovanog sastava Bosne i NK Čelik koji se u prvenstvenoj pauzi aktivno priprema za grčevitu borbu u nastavku prvenstva.

Trener Dedić je na teren poslao igrače sa manjom minutažom uz par standardnih prvotimaca, dok je Ištuk izveo u ovom momentu najbolji mogući sastav  Čelika. Do 25 minute za našu ekipu igrali su:

img_3829

Po isteku 25 minute, trener Dedić iz igre vadi Bekana, Kovača, Hrvata i Mujezinovića, koje su zamjenili mladi Abadžija, Suša, Fejzagić i Karavelić. Nešto oslabljena ekipa Bosne slabo reaguje i Čelik već u 30 minuti preko Smrike postiže pogodak za vodstvo od 0:1.  Ovim rezultatom ide se na poluvrijeme nakon čega Dedić pravi odredjene rokade i umjesto kapitena Čabaravdića u igru uvodi Džafić Idriza.

img_3830

Drugo poluvrijeme je potpuno u znaku poletne ekipe Bosne koja već u 54 minuti izjednačava pogodkom Vedada Džafića iz slobodnog udarca za 1:1. Prilike pred golom Čelika se redaju sve do 68 minute kada madjahni Suša dovodi Bosnu u vodstvo od 2:1. Ni tada Bosna nije posustala nego je uporno atakovala na gol Čelika, medjutim gola više nije bilo. I taman kad smo pomislili da će naša ekipa ubilježiti pobjedu, u 87 minuti Duvnjak poravnava na 2:2 iz sumnjive ofsajd pozicije, a što je bio ujedno i konačan rezultat.

Ova utakmica je pokazala da je pred Ištukom skoro pa nemoguča misija da zadrži Čelik u društvu najboljih, dok Faruk Dedić može biti zadovoljan igrom druge ekipe u potpunosti.

Scroll to Top