Kodro: Niko mi ne sastavlja ekipu, ne prodajem optimizam

Fudbalski klub Sarajevo ovog proljeća ne igra na način kojim bi se ispunile ambicije i ciljevi koji su zacrtani na početku ove sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Remi na gostovanju kod Drine u Zvorniku posljednji je u nizu slabih rezultata koji nikako ne mogu zadovoljiti sve one kojima je Bordo klub u srcu, a u četvrtak su odlukom Upravnog odbra FK Sarajevo suspendovana petorica fudbalera.

“Mi ćemo nastojati da ovu situaciju okrenemo u puno pozitivniju. Nije isto biti ovdje kao što je biti u nekom drugom bh. klubu. Mi se moramo naviknuti na pritisak medija, navijača i da što bolje igramo pod pritiskom. To je normalno u svijetu fudbala”, rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo, Meho Kodro.

“Ja sam apsolutno zadovoljan sa ekipom koju imam i sa igračima kojima raspolažem. Ja bih bio nezadovoljan, s obzirom na navijače koje imamo, igrače koje imamo, da na kraju ne osvojimo titulu, bi bio neuspjeh”, istakao je Kodro.

Trener Sarajeva se osvrnuo i na pojedine natpise i priče da mu drugi kroje i sastavljaju ekipu.

“Nemam pojma o tome. Meni ekipu niko ne pravi. Ja sebi ne bih mogao dozvoliti takvo nešto. Pričam sa Ibrakovićem svakadnevno, ali moja je zadnja jer meni treba nezavisnost, ja ne mogu da funkcionišem drugačije. Da meni neko sastavlja ekipu? Ja to sebi ne bih mogao dozvoliti”, ispričao je bivši fudbaler velike Barcelone i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U narednom kolu domaćeg šampionata Sarajevo gostuje u Travniku.

“Moja su očekivanja velika. Ja sam nepopravljivi optimista. Ja vidim da tu ima krize i ja vjerujem u ovu ekipu. Vjerujem da ćemo dobiti ovu utakmicu i da ćemo osvojiti titulu. Ne prodajem optimizam, nego stvarno u to vjerujem. Volio bih nekada da vas vidim na našim treninzima i da vi vidite šta to mi radimo na treninzima, pa onda da o tome popričamo, o tome šta vi vidite na treninzima. Vi ste most između nas i javnosti. I onda da kažete da Meho radi loš posao, ali prije toga da vidite ima li ovo što radimo glavu i rep”, dodao je trener Sarajeva na kraju svog obraćanja.

 

http://www.sportsport.ba/

Scroll to Top