Kodro: “Golovi i pobjede daju samopouzdanje”

Prvotimci našeg kluba u sklopu 19. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su Mladost iz Velike Obarske rezultatom 4:0.

Po završetku utakmice, medijima se obratio Šef stručnog štaba našeg Kluba, Meho Kodro, kazavši da je gol za vodstvo u mnogome olakšao nastavak utakmice.

“Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo nekoliko šansi preko Okića, ali nismo ih iskoristili, nakon čega smo upali, tako da kažem, u neku ‘polukrizu’ igre. Bili smo odsutni desetak ili 15 minuta, ali kada smo postigli vodeći gol, bilo je sve lakše. Drugo poluvrijeme bilo je mnogo bolje, brže i kvalitetnije.”, rekao je Kodro, odgovorivši potom na pitanje novinara o poziciji Samira Radovca.

“Samir može da odigra i na vanjskoj poziciji, ali nismo ga danas tako tretirali. Naš cilj je bio da sa te bočne pozicije ulazi u sredinu kao neka vrsta polušpica i mislim da je korektno odradio svoj zadatak.”, kazao je Kodro, te se osvrnuo na značaj pobjede protiv Mladosti.

“Golovi i pobjede daju samopouzdanje. Vratili smo se, živi smo i ukoliko još dignemo samopouzdanje, vjerujem da ćemo biti još bolji.”

Fudbaleri Sarajeva u srijedu, 8. aprila, gostovat će Drini iz Zvornika.

Scroll to Top