Kadeti visočke Bosne nastavljaju pobjednički niz: NK Bosna – NK Novi Travnik 8:1

Mladi nogometaši visočkog Nogometnog kluba Bosna, članovi kadetske selekcije, sjajno igraju od početka proljetnog dijela prvenstva. Osam kola nakon početka proljetnog dijela prvenstva ova selekcija visočke Bosne i dalje je neporažena, a u duhu dobrih rezultata koje prave ovi sjajni mladići danas su na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom savladali ekipu Novog Travnika.

Gosti iz Novog Travnika pokušali su, u ovoj uzbudljivoj utakmici, doći do povoljnog rezultata i iznuditi bodove Visočanima, no to im nije pošlo za rukom. Ubrzo su mladi visočki nogometaši stvorili veliku prednost, koja je rasla sve do kraja utakmice, te su na svoj konto upisali novu pobjedu. Konačan rezultat utakmice glasio je 8:1, a Visočani su još jednom potvrdili dobru formu i pokazali da su rezultati koje ostvaruju zasluženi.

Najbolji igrač ovog susreta bio je mladi Husić, koji je postigao hat -trick, a pratili su ga Matoruga sa dva pogotka, te Omanović, Babić i Taraba sa po jednim pogotkom.

Visočki kadeti se u ovom trenutku nalaze na trećoj poziciji tabele Omladinske lige Centar, sa 49 ostvarenih bodova, a do kraja prvenstva ostaje im još borba sa Žepčem i bugojanskom Iskrom, za eventualni naslov prvaka ove sezone.

Scroll to Top