Izgradnja novih sportskih sadržaja započela rušenjem nefunkcionalnog objekta

Odmah iznad pomoćnog terena stadiona Luke koji je nedavno renoviran i moderniziran nalazi se i legendarno “Boćanje”. Bar su ga tako nazivala generacije onih koji su odrastali u Lukama, a i oni koji su dolazili na stadion sa namjerom da boćaju, igraju karti, šaha, domina… Dugo vremena ovaj dio stadiona Luke bio je pod upravljenjem sportista invalida. Nakon rata mijenjali su se vlasnici, čak je i dio nagrađivanog filma o FK Zanatlija dijelom sniman na ovoj lokaciji.

Danas je zvanično započelo rušenje postojećeg objekta na ovoj lokaciji. Prema nekim najavama u planu je izgradnja novog i modernijeg objekta koji bi također služio u sportske svrhe i bio kompatibilan sa već renoviranim i potpunonovim pomoćnim terenom stadiona “Luke.

(visoko.co.ba)

Rušenjem objekta “boćanje”, koji već jako dugo ne služi u svrhu naziva, kao ni u bilo koje druge sportske svrhe, započela prva faza izgradnje objekata za  nedostajuće sportske sadržaje.

Idejnim projektom, na mjestu ove lokacije planirana je gradnja modernih svlačionica za postojeći teren sa vještačkom travom i teren čija je gradnja u planu, te spa-centar sa svim pratećim sadržajima kao što su: trim kabinet, sauna, jacuzzi itd.
Pored ovog objekta, bio bi sagrađen čvrsti objekat sa terenom čija je podloga (supersoft dopio idr.) prilagođena za više sportova kao što su mali nogomet, rukomet, košarka i tenis.

U skladu sa mogučnostima objekta, dio (terasa) bi bio prilagođen komercijalnoj upotrebi na bazi caffea sa pogledom na pomočni teren, odakle bi posjetioci vrlo ugodno mogli posmatrati utakmice, treninge itd.

(nkbosna.ba)

 

 

 

 

bocanje 3bocanje1bocanjebocanje 5bocanje 4

Scroll to Top