Intervju: Faruk Ihtijarević za source.ba

Za Source.ba portal jučer je govorio nekadašnji fudbaler Sarajeva i Željezničara, a sadašnji predsjednik NK Bosna Visoko, Faruk Ihtijarević.
Na početku intervjua je bilo govora o posljednjem kolu Prve lige FBiH u kojem je visočka Bosna ispisala historiju bh. fudbala tako što je pobijedila Podgrmeč sa nevjerovatnih 14:0. Od dresa Bosne u toj utakmici se oprostio Dženan Krajišnik, koji je dobio posao imama u Zenici.

Bilo je govora o sezoni koja se privodi kraju, a Bosna se trenutno nalazi na trećoj poziciji. Ipak, Bosna se ne bi mogla plasirati u Premijer ligu jer još uvijek nema odgovarajuću infrastrukturu koja je potrebna za ulazak u najjači rang takmičenja.

Također je bilo govora o dolasku kampa i akademije slavnog Real Madrida, koja je prije mjesec dana boravio u Visokom. Na kraju smo se osvrnuli na regularnost takmičenja u Prvoj ligi FBiH, kao i u rezultatima sarajevskih klubova u Premijer ligi BiH.

Faruk Ihtijarević je rođen 1. maja 1976. godine. U karijeri je nastupao za Sarajevo, visočku Bosnu, Željezničar, Maribor, Zadar i PAS Hamedan. Svojevremeno je nastupao i za A reprezentaciju BiH. Trenutno je predsjednik NK Bosna Visoko.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

OVAJ ZANIMLJIVI INTERVJU POGLEDAJTE NA LINKU:

http://source.ba/clanak/Haris/403862/Duboko-je-narusen-kredibilitet-Premijer-lige-zbog-posljednjih-kola-koja-su-odigrana-u-izuzetno-sumnjivim-uslovima

Scroll to Top