Intervju: Denis Cana za Magazin Plus

Denis Cana, najzvučnije pojačanje visočkog kluba, nakon završene epizode u Češkoj odlučio se na povratak u svoj matični klub. Denis je rođen 08.10.1987. u Bijelom Polju u Crnoj Gori, gdje je živio sve do 2003. i nakon toga dolazi u Visoko. U Češku odlazi 2011. godine gdje je igrao sve do sada.

Ove sezone od Denisa i Bosne se očekuje mnogo, ekipa Magazin plusa odlučila je porazgovarati sa Denisom.

MP: Denise, na početku našeg razgovora naša ekipa ti želi sreću u novoj sezoni u našem gradskom klubu. Iako je teže otići igrati u inostranstvu nego se vratiti na domaće terene, uspio si igrati protiv najjačih čeških klubova. Reci nam jesi li ti zadovoljan urađenim u Češkoj i kako je odlučeno na povratak?

Denis: Hvala vam. Ja sam zadovoljan stvarima koje sam postigao u Češkoj. A na moj povratak uticalo je mnogo razloga, koji nisu povezani sa sportom.

MP: S obzirom na povredu koja te je zadesila za vrijeme igranja u Češkoj, da li je u potpunosti sanirana?

Denis: Povreda je sanirana, ali treba još vremena da se vratim u optimalnu formu. Ipak sedam mjeseci skoro bez treninga je dug period.

MP: U svom debitanskom nastupu za Bosnu upisao si asistenciju za gol na Koševu protiv Bosne Seme, kakav je osjećaj ponovo zaigrati sa visočkom rajom i jesi li zadovoljan trenutnim stanjem u ekipi?

Denis: Osjećaj je bio dobar, utakmicu sam očekivao s velikim nestrpljenjem. Stanjem u ekipi sam prezadovoljan. Svlačionica odlično funkcioniše i mislim da se to može primjetiti na terenu.

MP: Sigurno da ima razlike između uslova domaćeg i fudbala u Češkoj, da li je velika razlika, kakav se fudbal igra tamo s obzirom da su uslovi i materijalni i infrastrukturni znatno bolji nego kod nas?

Denis: Razlike sigurno da ima, prvenstveno u pogledu infrastrukture. Ja sam odigrao samo jednu utakmicu i to na najvećem stadionu u BiH tako da je za sada teško vršiti poređenja.

MP: Evo već par sedmica si tu, koje su ambicije vas kao ekipe, da li imate snage da Bosnu vratite u sada već takozvanu “Ligu 12“?

Denis: Odigrana su tek dva kola i mislim da je rano govoriti o ulasku u viši rang. Sto se tiče nas mi kao i svaka ekipa ulazimo u svaku utakmicu sa željom da ostvarimo pobjedu. Mi posjedujemo vrlo kvalitetnu ekipu ali moramo na terenu pokazati svoj kvalitet i mislim da ako mi budemo pravi, dobar plasman neće izostati.

MP: Sigurno si sretan zbog povratka u Visoko, sigurno već planiraš mnoge stvari, a da li ima nešto što te zanima pored fudbalske karijere?

Denis: Moram priznati da sam vrlo sretan zbog povratka u Visoko. Vrlo sam sretan sto konačno mogu da provodim više vremena sa porodicom i prijateljima ali i ako Bog da, da završim neke stvari na privatnom planu koje su možda do sada i trebale biti završene. Naravno da me sada zanima mnogo drugih stvari pored fudbalske karijere koja će polako prelaziti u drugi plan.

MP: Denise, zahvaljujemo ti se na izdvojenom vremenu, i na kraju poruka za sve mlade perspektivne ljude, za navijače, te za mlade igrače omladinskog pogona?

Denis: Hvala i vama, a mladim igračima bi porućio da budu uporni i da prate svoje snove, ali i da imaju na umu da je fudbal samo sport. A u životu je mnogo stvari koje su bitnije od sporta, pogotovo ovdje kod nas. Mislim da je mnogo bolje biti dobar čovjek nego dobar fudbaler. A navijače bi pozvao da dođu u što većem broju na stadion i pruže nam podršku, a i mislim da bi mogli uživati u fudbalu.

Scroll to Top