Intervju: Adin Čiva, 21-godišnji playmaker visočkih karioka

Adin Čiva, nogometaš je visočke Bosne koji za naš klub s velikim uspjehon nastupa već drugu sezonu. Nogometni put ovog talentovanog 21 godišnjaka iz Breze vodio je preko škole nogometa “Osmica” iz Breze odakle je dospio u omladinske kategorija FK Sarajevo a iz kojih je postao standardni omladinski reprezentativac BiH.

Njegove igre nisu ostale nezapažene na medjunarodnoj sceni te je na prelazu iz omladinskih u seniorske selekcije potpisao je jednogodišnji ugovor sa Fortunom iz Dizeldorfa.Nakon provedenih godinu dana u Bundesligašu iz Dizeldorfa, stručni štab FK Sarajevo vraća ovog vanserijskog nogometaša u elitno BH.takmičenje i ustupa ga našem klubu prema sporazumu o tehničkoj suradnji.

Več u prvoj sezoni Adin pokazuje sav raskoš svog talenta, postiže brojne golove i bilježi ključne asistencije te s kolegama i ekipom NK Bosna Visoko ostvaruje plasman u Prvu ligu FBIH.

Iako je u momentu plasmana u Prvu Ligu FBiH imao brojne ponude za promjenu sredine, Adin se odlučuje za ostanak u visočkom prvoligašu , što se pokazalo ispravnim potezom kako za njegov napredak i karijeru tako i za rezultate kluba.

U ovoj sezoni Adin je ubilježio brojne asistencije, ali i postigao ključne golove u najtežim utakmicama kao što je bila ona protiv prvoplasirane Zvijezde i u komšijskom derbiju protiv Rudara prošlog vikenda.

Zamolili smo Adina za kratak komentar vezan za svoje nastupe u NK Bosna.

NKB Press: Adine, drugu sezonu nastupaš u našem klubu, kakvi su tvoji utisci?

Adin: Odlukom stručnog štaba FK Sarajevo došao sam u redove Bosne kako bi pomogao klubu izboriti plasman u Prvu ligu FBiH, ali i unaprijedio svoje lične nogometne performanse.
Taj potez se pokazao ispravnim, brzo sam se adaptirao na novu sredinu i zajedno sa svojim suigračima ostvario sve zacrtane ciljeve upravnog odbora.
Istina je da sam imao ponude brojnih klubova za promjenu sredine, medjutim odlučio sam ostati u Visokom i u ovom kvalitetnom rangu takmičenja još jednom dokazati svoje kvalitete.
Brzo sam našao zajednički jezik sa predsjednikom Ihtijarevićem i drugim članovima naše fantastične uprave i na obostrano zadovoljstvo nastavio suradnju.

NKB Press: U ovoj sezoni vrlo često asistiraš i postižeš ključne golove, izdvajaš li neki posebno i šta možemo očekivati u nastavku prvenstva?

Adin: Rezultati moje igre su plod kompletne ekipe koja je zaista jedna homogena cjelina. Iako sam postigao eurogol Zvijezdi, meni najdraži gol je ovaj koji sam dao komšijama iz Kaknja a koji posvećujem našim fenomenalnim navijačima. U nastavku prvenstva možete očekivati dobre igre naše ekipe i ostvarenje zacrtanog cilja uprave a to je opstanak u ligi uz što bolji plasman. Treće mjesto na tabeli govori samo za sebe.

NKB Press: Adine hvala na izdvojenom vremenu i mnogo sreće u nastavku.

Scroll to Top