Idriz Džafić, tek sada nam slijede pravi ispiti, na koje moramo odgovoriti…

Fudbaleri Bosne Visoko su sjajno otvorili novu sezonu, i imaju tri od tri. Tu se ne žele zaustaviti, kao glavni cilj je ulazak u prvu ligu, odnosno Premijer ligu Bosne i Hercegovine..

Ovo ljeto, uprava Bosne je dovela nekoliko dobrih i provjerenih igrača, a to nam je potvrdio i Idriz Džafić..

“Sezonu smo otvorili kako smo i očekivali, sve ispod 9 osvojenih bodova za nas bi bilo ponižavajuće . Na ljeto je Uprava Bosne dovela ciljana pojačanja i igrače koje iza sebe imaju dosta jačih utakmica nego u ova prva tri kola tako da nećemo da se tim zamaramo..”

Bosna u sljedećem kolu dočekuje Zvijezdu iz Gradačca, a Džafić smatra kako tek sada slijede pravi ispiti za klub iz Visokog..

“Sada nam slijedi tek ispit na koji moramo odgovoriti ali također kojeg se ne plašimo nego ga željno iščekujemo da pokažemo da nismo slučajno ostvarili dosadašnji cilj. Premijer ligom se ne opteračavamo u svlačionici a jedini razlog je sto ćemo mi sigurno ući..”

Džafić je već jednom izborio plasman u Premijer ligu, sa Mladost Doboj Kakanj, a u svojoj karijeri je još nastupao i za Rudar Kakanj, Igman Konjic i Podgrmec..

“Sto se tiče moje snage mislim da ja toliko ne mogu o tome govoriti ali igrači sa kojima sam trenutno u ekipi su ‘snažni’, a što se tiče moje dalje karijere naravno da se razmišlja samo o inostranstvu. U BiH su klubovi svi u ‘5-6 grama’ razlike, naravno osim velikana

Scroll to Top