Ibraković: Sačuvati kostur tima i dovesti stopera

Aktuelni bosanskohercegovački prvak, FK Sarajevo, za par dana će početi s pripremama za narednu sezonu.

Nakon nekoliko sušnih godina bordo tim je u posljednje dvije osvojio dva trofeja, Kup i prvenstvo, a i u narednoj sezoni izabranici Dženana Uščuplića će jurišati na trofeje.

Iako su fudbaleri bordo tima odmah nakon posljednjeg susreta sa Slobodom otišli na odmor, ljudi zaduženi za slaganje igračke križaljke nisu imali taj privilegij, odnosno za njih odmora nije bilo.

Na Koševo su stigla već dva provjerena igračka imena, Almir Bekić i Anel Hebibović, a sa Sarajevom se u posljednje vrijeme povezuju brojna igračka imena.

Tim povodom za SportSport.ba govorio je sportski direktor FK Sarajevo, Abdulah Ibraković.

“Nakon detaljnih analiza zaključili smo da našu igru po bokovima moramo ubrzati i zbog toga smo doveli Bekića i Hebibovića. Prioritet nam je još dovesti stopera i eventualno veznog igrača, no to zavisi i od eventualnih odlazaka. Također, planiramo i sačuvati što više igrača iz šampionskog tima”, istakao je Ibraković, koji dodaje da ponuda za prvotimce Sarajeva ima.

“Ponuda ima, no politika kluba je takva da igrači iz Sarajeva više neće ići u bescjenje. Želimo stvoriti uslove za dobar rad i u Bosni i Hercegovini”, dodao je Ibraković.

Scroll to Top