Ibraković: Nijedan protivnik nije bio lagan, znamo koliko vrijedimo

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković je iz Nyona za Anadolu Agency (AA) rekao kako aktuelni prvak BiH ispred sebe ima dvije teške utakmice u 2. pretkolu Lige prvaka protiv poljskog Lech Poznana.

Ibraković je kazao kako su uoči žrijeba bili svjesni da nijedan protivnik nije lagan pa tako ni Lech. Dodao je da poljski fudbal posljednjih godina napredovao, da ekipe raspolažu velikim budžetima i da igraju dosta dobro u Evropskim takmičenjima.

“Znamo koliko vrijedimo i maksimalno ćemo se angažovati za dostojan otpor. Imamo motiv više jer smo prvaci države i pokušat ćemo u što bolje svjetlu predstaviti klub, grad i državu”, rekao je Ibraković.

Govoreći o šansama za prolazak u naredni krug kvalifikacija, Ibraković je kazao da je Sarajevo ekipa koja zna iznenaditi i da će sa svojim kadrom u prvoj utakmici napraviti rezultat koji će dati nadu za revanš.

“Znali smo da je svaki protivnik težak i pred nama su dvije utakmice u kojima ulažemo nade”, rekao je Ibraković.

Prva utakmica bi se trebala igrati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ 14. ili 15. jula, a revanš je 21. ili 22. jula. Ibraković je rekao da će sutra biti donesena definitivna odluka o domaćinstvu, s obzirom da tri ekipe iz glavnog bh. grada nastupaju u evropskim takmičenjima. Istakao je kako misli da će prva utakmica biti odigrana na Koševu.

Nakon žrijeba, delegacija FK Sarajevo se susrela s kolegama iz Poljske s kojima će razgovarati o predstojećim utakmicama i razmijeniti određene informacije.

Scroll to Top