Ibrahim Hrvat, desni bočni visočke Bosne: Na Koševu uz navijače do povoljnog rezultata

U prvom kolu nogometaši visočke Bosne su zabilježili pobjedu protiv jedne od ekipa koja je u novo prvenstvo ušla sa ambicijama, utrke za mjesto koje vodi u elitu bh. fudbala, ekipom Čapljine.

Visočke Karioke su više nego zasluženo, golovima Hrelje i Čabaravdića savladali svoje goste, a jedan od najistaknutijih u redovima domaćih, uz Hrelju je bio desni bočni, Ibrahim Hrvat, koji je među prvima došao kao pojačanje u redove visočkog prvoligaša, a po igri koju je pružio na ovoj utakmici je pokazao svoje velike mogučnosti. Ibrahim Hrvat je prošao Omladinske škole FK Sarajeva, zeničkog Čelika, a nastupao je i za Travnik i Premijerligaša Mladost (DK).

Pred utakmicu drugog kola Prve lige FBiH koju NK Bosna Visoko igra u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović – Hase, protiv debitanta u ligi, ekipom Bosna Sema koja je bila uspješna na svom terenu, savladavši Slogu iz Siminog Hana, Ibrahim Hrvat, nam je rekao:

”S obzirom da nam je ovo bila prva utakmica u novoj sezoni, možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom protiv Čapljine, najvažnije je da smo osvojili tri boda pred našom vjernom publikom. Pokazali smo da imamo kvalitet, siguran sam da ćemo sa ovim igračkim kadrom, Upravom kluba, našim sjajnim navijačima biti u samom vrhu Prve lige FBiH.”

”Što se tiće narednog protivinika, veoma cijenimo ekipu Bosna Sema, dobro smo upoznati sa individualnim kvalitetima protivničkih igrača, spremno očekujemo ovu utakmicu. Nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača, upisati nova tri boda i slaviti na Koševu.” (Ismet Nimanović/Sportske.ba)

Scroll to Top