Hrelja: Želim pomoći Bosni da se plasira u Premijer ligu

Bosna Visoko igra odlično na startu nove sezone Prve lige FBiH. U prva tri kola upisane su tri bode te je ovaj bivši osvajač Kupa BiH trenutno lider na tebeli.

Jedan od boljih igrača u uvodnim kolima je i Adnan Hrelja koji je karijeru počeo u FK Sarajevo, a kao junior je prešao u mađarskog prvoligaša Pesci MFC.

”U Mađarskoj sam stvarno proveo lijepu godinu, kako igranja fudbala tako i života, kao junior sam zabilježio svoj prvi zvanični nastup za prvi tim i to sa 17 godina”, kaže Hrelja koji je tada bio i standardni juniorski reprezentativac BiH.

”Nakon toga sam se vratio u matični klub, FK Sarajevo, gdje ostvarujem svoj dječački san i igram na Koševu što mi je uvijek i bio cilj, nažalost zbog povreda i nekih drugih stvari bilježim samo pet zvaničnih nastupa te uz dogovor sa klubom odlazim na posudbu u Rudar Kakanj pola godine kod moram spomenuti zaista dobrog i sposobnog trenera Milomira Odovica koji mi je dao priliku da igram i dokažem se”.

Poslije toga uslijedio je odlazak na posudbu u Mladost DK gdje se Hrelja pokazao kao pravo pojačanje.

”Odlazak u Mladost DK je možda i najpametniji potez dosadašnje karijere jer bas te godine ulazimo u Premijer ligu, a ja sam uz jos par igrača bio igrač sa najvećim brojem nastupa. Uslijedio je raskid ugovora Sarajevom te potpisujem ugovor sa Mladost DK. Sa tim klubom sam igrao i Premijer ligu. Bile su to dvije zaista dobre godine za mene i moj fudbalski razvoj.”

Ljetos je stigao u Bosnu Visoko sa kojom baš kao i sa svojim prethodnim klubom želi ući u Premijer ligu.

”Uz dogovor sa sadašnjim trenerom Ibrom Rahimicem i zbog zaista korektnih poziva od strane uprave Bosne Visoko te šefa Faruka Dedića i visokih ciljeva ovog kluba za ovu sezonu dogovaram posudbu od pola godine i mislim da isto kao i prije dvije godine pravim dobar potez jer iz prva tri kola imamo 9 bodova i glavni smo favorit za ulazak u Premijer ligu. Trenutno moje ambicije su takve da bi volio pomoći svom novom klubu da izbori zacrtane ciljeve, a isto tako uz moje dobre igre volio bi skrenuti pažnju na sebe i pokušati napraviti ponovo odlazak vani te obezbijediti svoju egzistenciju što je svakako cilj svakog profesionalnog igrača.”

www.sportske.ba

Scroll to Top