FK Sarajevo osuđuje ponašanje Predsjednika FK Sloboda nakon završetka utakmice Kupa

Današnje gostovanje Fudbalskog kluba Sarajevo u gradu Tuzli, gdje je naš klub odigrao prvu utakmicu četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, pored toga što je privuklo mnogo pažnje javnosti zbog susreta dvije odlične ekipe Slobode i Sarajeva, imalo je i predstavu van linija fudbalskog igrališta, koju je režirao Predsjednik FK Sloboda, gosp. Azmir Husić.

Početak neukusne i provokatorski izrežirane predstave, gosp. Husić je upriličio noć uoči današnje utakmice, kada je uprkos ranijem dogovoru povisio cijenu ulaznica za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo,  da bi nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, izošenjem gnusnih neistina, vrijeđanja i prijetnjama upućenim prema članovima stručnog štaba i fizičkim nasrtanjem na čelnike Fudbalskog kluba Sarajevo stavio tačku na kraj predstave, kojom je njegova ličnost srozala ugled jednog od bosanskohercegovačkih fudbalskih velikana, tuzlanske Slobode.

Prikazano ponašanje Predsjednika Slobode, gosp. Azmira Husića, ne priliči čelnoj osobi sportskog kolektiva, koji se trenutno nalazi u vrhu bosanskohercegovačkog fudbala, a isto itekako zaslužuje sankciju u skladu sa pozitivnim propisima, a posebno disciplinskim pravilnicima Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine. Svako, a naročito sportski radnici eksponirani u javnosti, moraju imati odgovornost za svoje ponašanje i javno izrečene riječi, te će gosp. Husić svoje tvrdnje imati priliku dokazati pred nadležnim organima.

Nažalost, ranije izrečena disciplinska mjera zabrane vršenja svih funkcija u nogometu u trajanju od dvanaest mjeseci donijeta od strane Fudbalskog Saveza Federacije Bosne i Hercegovine od 10.9.2015. godine zbog “Fizičkog napada, prijetnji i upotrebi sile” izgleda nije imala vaspitni karakter kako bi se gosp. Husić uzdržao sličnog ponašanja. Posebno je upitno šta je gospodin Husić uopšte radio u okviru prostora, koji je određen kao službeni prostor stadiona, iako zna da se nalazi se pod izrečenom sankcijom.

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje ponašanje gosp. Azmira Husića i želi poručiti da uprkos nesportskom gostoprimstvu i sramotnim riječima upućenim članovima stručnog štaba i čelnicima našeg kluba, neće odustati od svoje prakse, da u glavnom gradu BiH, Sarajevu, i na najvećem stadionu u državi, na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhtaović-Hase“, svakog svog protivnika i njihove navijače ugosti na najbolji mogući način. Tako će biti i nadolazećeg utorka, kada će na koševskom stadionu gostovati Sloboda, u sklopu uzvratnog susreta 1/4 finala Kupa. Dužnost našeg kluba prema državi Bosni i Hercegovini, gradu, navijačima i polaznicima mlađih kategorija jeste da uvijek budemo svjesni društvene odgovornosti koju nosimo sa sobom.

Kao klub iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i aktuelni šampion države, svojim dobrim primjerom želimo prednjačiti u sportskom ponašanju, svjesni da veličinu kluba ne pokazuje trenutno stanje na tabeli, već odnos prema gostima, navijačima, kako i na koji način društvu, a posebno mladima prenosimo ispravne vrijednosti sporta kojim se bavimo.

Fudbalski klub Sarajevo poziva sve svoje navijače i simpatizere da podrže naše prvotimce u utorak na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, te da zajedničkim snagama izborimo plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Scroll to Top