EKSKLUZIVNO: Slaviša Vukičević i Zlatko Marić dovode slavni Real Madrid u BiH

Real Madrid, slavni klub koji je stvarao fudbalsku historiju, odnosno proglašen od strane FIFA-e najboljim klubom u 20. vijeku, otvara vrata i našoj djeci.

Naime, Stočanin Zlatko Marić i bivši fudbaler Sarajeva iz druge šampionske generacije (1984/1985) Slaviša Vukičević od 25. marta do 4. aprila ove godine organizovat će dva kampa Kraljevskog kluba u Bosni i Hercegovini.

Razvoj mladih igrača

– U saradnji sa “Be Free Football – Zlatko Marić”, “Real Madrid Foundation” dovodi klun broj jedanna svijetu i svoju fudbalsku metodologiju po prvi put u Bosnu i Hercegovinu, kaže Vukičević.

– Najbolji fudbalski klub na svijetu će po prvi put demonstrirati svoju fudbalsku metodologiju za razvoj mladih igrača u BiH, odnosno u Mostaru i Visoko. Prvi kamp održat će se od 25. marta do 29. marta u Mostaru – Pod Bijelim brijegom, a drugi od 31. marta do 4. aprila u Visokom na stadionu Luke.

Kako smo saznali u razgovoru sa Vukičevićem, Stočanin Marić je – kako kaže, čovjek od povjerenja u Kraljevskom klubu.

– Za razliku od “sličnih kampova”, koji neki inostrani klubovi organizuju u BiH, u Kampu Real Madrida cilj neće biti masovnost. Naime, u radu ovog kampa moći će učestvovati maksimalno 180 dječaka. Ni jedan više… – objašnjava Vukičević.

“Real Madrid Foundation” ima za cilj promovisanje vrijednosti sporta i edukaciju mladih igrača u skladu sa metodologijom Real Madrida.

– U 2016. godini oficijelni treneri Real Madrid Fondacije bit će u Mostaru i Visokom, gdje će održati klinike s ograničenim brojem igrača, piše na Frmclinicsbih.com, zvaničnom web siteu Real Madrid Fondacije za Kamp u BiH.

– Real Madrid Fondacija nastoji promovisati svoje vrijednosti kroz sport i obrazovanje, podučava djecu ljudskim vrijednostima, kao što su predanost, odgovornost i timski rad koji će biti u središtu njihovog uspjeha u budućem radu i životu – kaže Emilio Butragueno, direktor institucionalnih odnosa Real Madrida.

“Real Madrid Foundation” trenerske klinike namijenjene su za juniore i mlade fudbalere.

– Program je usmjeren na napredovanje i individualni trening u tehnici i taktici, rješavanje problema i donošenju odluka na terenu. Cilj je da mladi igrači osjete vrijednosti koje su povezane sa Real Madridom, kao što su timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud. Svaki trening uključivati će informisanje igrača o ciljevima i sadržajima svakog treninga. Zadaci se odnose na ciljeve i sadržaj treninga, od najjednostavnijih do najsloženijih aktivnosti koje simuliraju takmičenje. Zadaci će biti usmjereni na napadače, odbrambenu zonu i specifične pozicije na terenu – objašnjava Vukičević.

– Svaki učesnik Kampa dobit će šorc, dres, štucne i diplomu o učešću, a za najbolje učesnike Kampa bit će ponuđen odlazak u Madrid.

Stadion Luke u novom ruhu

Predstavnici Reala Madrida su prošle sedmice boravili u Visokom i Mostaru.

– Trebali su doći prije Nove godine, ali zbog poznatih problema s sarajevskom maglom, te njihovim slobodnim terminima, inspekcija je malo prolongirana. Uglavnom, zadovoljni su onim što su vidjeli – kaže Vukičević.

– Trud mlade Uprave NK Bosna Visoko da učini stadion Luke što ljepšim i pristupačnijim za sportsku omladinu je zadovoljio čak i probirljive “izviđače” Real Madrida koji su dali zeleno svjetlo za Kamp… – za kraj kaže bivši fudbaler kluba s Koševa Slaviša Vukičević, koji je rođen u Visokom.

Kraljevski klub u Kraljevskom gradu

– Kraljevski klub stiže u BiH i to u naš kraljevski grad Visoko! Odluka je pala na NK Bosnu Visoko i HNK Zrinjski Mostar, s ciljem da ovo postane tradicionalni kamp, kaže Vukičević.

Prijave za učešće u Kampu Real Madrida u BiH mogu se izvršiti putem Škola nogometa HŠK Zrinjski (e-mail: mostar@frmclinicsbih.com, telefon 00387 36 311 050).

– Kontakt osoba u Visokom je Seid Burić – e-mail: visoko@frmclinicsbih.com, a telefon 00387 61 608 633, prenosi Vukićević.

SPEC

Ovaj tekst smo prvo – prije štampanja, morali poslati na odobrenje press-službi Real Madrida.

– Takva su pravila u Kraljevskom klubu i mi se sada moramo ponašati u skladu sa njima… – objašnjava Vukičević.

Scroll to Top