Edin Muzaferija – “Bila je čast učestvovati na turniru u Bijeljini i od 72 ekipe završiti kao treći”

Polaznici škole fudbala “Visport” iz Visokog koju predvodi trener Edin Muzaferija učestvovali su na 8. međunarodnom turniru “Stazama Save Miloševića” koji se održavao u etno selu Stanišić u Bijeljini. I ovoga puta ekipa iz Visokog je zabilježila zavidne rezultate.

U kategoriji 2002. godišta učestvovale su ukupno 24 ekipe podjeljene u šest grupa po četiri ekipe. Prve dvije ekipe iz svih grupa ostvarile su plasman u drugi krug natjecanja. Igrači Edina Muzaferije bili su u grupi sa mostarskim Veležom, ŠF “Brčko” i FK “Sokolac”.

“Visport” se prošetao grupnom fazom sa dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom. Rezultatom 1:0 savladana je ekipa iz Brčkom, sa Veležom je odigrano neriješeno 2:2, dok je FK Sokolac deklasiran sa 5:0.

Žrijeb je htio tako da u narednom krugu takmičenja Visport opet igra protiv Veleža, koji je ovoga puta savladan sa visokih 3:0, što je značilo prolazak u četvrtfinale. A u četvrtfinalu protivnik je bila ekipa Drine iz Zvornika. I ta prepreka je savladana na putu do polufinala rezultatom 1:0. Vardar iz Skoplja je bio prepreka gdje su se Visočani zaustavili. Iako su u toj polufinalnoj utakmici nakon prvog poluvremena vodili sa 1:0, na kraju su poraženi sa 2:1.

Prema sistemu takmičenja koji je napravio organizator i zbrajanjem bodova “Visport” je nakon ispadanja u polufinalu automatski zauzeo treće mjesto koje je podijelio sa ekipom FK Čukarički iz Beograda.

– Nisam nezadovoljan. Fudbal je to, malo nam je falilo, vodili smo protiv Vardara i na kraju nesretno izgubili, na isti način kako je i Vardar izgubio od Borca iz Banja Luke u finalu, također sa 2:1. Ovo je bio odličan turnir i bila je čast učestvovati na njemu uz 72 odabrane ekipe. Svi igrači su dobili medalje, a “Visport” je u svojim vitrinama bogatiji za još jedan pehar. Na dostojan način smo predstavili i Visoko i ZDK, a pošto je turnir međunarodnog karaktera mogu reći da smo predstavljali i državu BiH. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti organizatoru koji nam je na kraju odmah uručio i pozivnicu za narednu godinu, a  posebnu zahvalnost želim da iskažem prema gospodinu Srđanu Sušiću – izjavio je nakon povratka iz Bijeljine za Visoko.co.ba Edin Muzaferija.

www.visoko.co.ba

Scroll to Top