Dženan Tahmaz: Nastavljam uspješnim putem Avde Kurdije

Iako je prvenstvo završeno i pauza traje za omladinske selekcije NK Bosna Visoko u klubu su i dalje nastavili sa radom. Tim povodom smo porazgovarali sa Dženanom Tahmazom trenerom predpionira.

NKB Press: Gdje trenutno treniraju mlađe selekcije NK Bosna?

Tahmaz: Trenutno radimo dva puta sedmično u sali Partizana vikendom, pošto su nastupili hladni dani i za ovaj uzrast djece je trenutno hladno da se trenira vani.

NKB Press: Da li ste zadovoljni učinkom svojih igrača u protekloj polusezoni?

Tahmaz: Svakako da sam zadovoljan ali uvijek može bolje. Ono što me raduje kod ovih dječaka je prije svega sloga koja vlada među njima i jedan dobar odgoj koji su oni ponijeli iz svojih kuća, tako da mogu biti prezadovoljan što su prije svega dobro odgojena djeca a rezultati će sami doći jer marljivo treniraju. Ono što moram istači je da sam ja preuzeo ovu selekciju od Avde Kurdije koji je zaista ostavio veliki trag tako da sam ja samo nastavio njegovim putem i ovom prilikom mu se i zahvaljujem.

NKB Press: Kakvi su planovi u narednom periodu?

Tahmaz: Što se tiče treninga nastavićemo i u 2016 godini rad u sali do kraja februara vjerovatno, a nakon toga ćemo zavisno od vremenskih prilika trenirati na stadionu sa umjetnom travom u noćnim terminima jer uskoro će biti postavljeni reflektori.

NKB Press: Znači li to da će djeca u skorijoj budućnosti imati noćne treninge?

Tahmaz: Da kao što sam rekao, postavljanje reflektora će se desiti najkasnije do sredine februara, tako da će prvi put u našem gradu djeca imati noćne treninge što ce svakako biti jos jedna pozitivna stvar koju naša Uprava radi a sve u cilju što boljih uslova za rad. Ovo će svakako našoj djeci značiti puno.

Dženan Tahmaz je trenutno polaznik B licence u NSBiH a kao igrač nastupao je u pionirskoj selekciji Jugoslavije u tandemu sa Hasanom Salihamiđićem, Emirom Granovom, Alenom Avdićem, Ognjenom Koromanom, Farukom Ihtijarevićem, Vedranom Pelićem i drugim. U seniorskom timu je nastupao za NK Bosna Visoko i SAŠK Napredak iz Sarajeva.

Scroll to Top