Dedić: Imamo najbolje šanse da budemo jesenji prvaci

Bosna iz Visokog hit je prvenstva nakon 14. kola Prve lige Federacije.

Visočaci pružaju sjajne partije, a kolo prije kraja prvog dijela sezone na prvom su mjestu sa dva boda prednosti od Travnika. U subotu su nadigrali posljednjeplasirani Novi Travnik (2:0), tako da će u posljednjem kolu protiv Goražda tražiti jesenju titulu.

“S obzirom da smo igrali protiv ekipe koja je u jako teškoj situaciji, mi smo odigrali jako lošu utakmicu, možda najlošiju u cijeloj ovom dijelu polusezone. Znali smo da se radi u protivniku koji ima dosta problema i imali smo problem sa motivacijom. Što je najbitnije, pobijedili smo i upisali nova tri boda”, ističe trener Bosne Faruk Dedić.

U posljednjem kolu Visočaci odlučuju sami o sebi, ali ukoliko Travnik ne pobjedi u Orašju, momčad iz Visokog bi svakako bila jesenji šampion Prve lige Federacije.

“Nadamo se da može. Travnik gostuje u Orašju i sumnjamo da može ostvariti pobjedu, a nadamo se da i mi možemo napraviti dobar rezultat. Mislim da imamo najbolje šanse da budemo na kraju jesenji prvaci, ali i ako ne, opet smo ostvarili dobar rezultat”, dodao je Dedić.

www.sportsport.ba

Scroll to Top