Čehajić i Cana saglasni: Smireno i skoncetrisano do novih bodova

U okviru 26. Kola Prve Lige FBiH, naša ekipa na domaćem terenu dočekuje ekipu iz Banovića. S obzirom da je naša ekipa trenutno na poziciji broj 1 u prvenstvu, sa realnim ciljem za plasman u Premijer Ligu BiH, sigurni smo da za naše momke neće nedostajati motiva za pobjedu u duelu sa ekipom Budućnosti.

O tome kako su se pripremali za predstojeću utakmicu, govorio je Belmin Čehajić, brzonogi igrač NK „Bosna“ Visoko:

„Prošlo kolo smo igrali jednu izuzetno tešku utakmicu, gdje se i nismo pokazali u najboljem izdanju. U Kaknju smo tek na trenutke izgledali kao ekipa koja se bori za PL, te smo se nakon analize te utakmice, u potpunosti okrenuli duelu sa ekipom Budućnosti. Mislim da smo spremni za još jedan težak ispit, jer Budućnost nije naivna ekipa, ali ukoliko budemo igrali onako kako znamo, mislim da smo izraziti favoriti.“

Kako se sezona bliži kraju, putnika u PL bi moglo odlučivati iskustvo, a iskustva na pretek ima vezni igrač naše ekipe Denis Cana. Njega smo upitali za mišljenje o narednoj utakmici i nastavku sezone:

„Svjesni smo da imamo ulogu favorita u ovoj utakmici, ali smo također svjesni da smo u ranijim duelima imali problema sa ekipom iz Banovića, s toga nam je cilj da uđemo maksimalno smireni i skoncetrisani u ovaj meč. Idemo utakmicu po utakmicu, te se nadamo da ćemo na kraju sezone mi biti ti koji će ići u viši rang takmičenja. Ja garantujem da ćemo se boriti do kraja, jer u ovoj situaciji svaka izgubljena ili osvojena lopta znači mnogo.“

Na kraju su svi igrači, kao i stručni štab i UO kluba, pozvali sve navijače i simpatizere kluba, da podrže našu ekipu u još jednoj izuzetno bitnoj utakmici.

Utakmica je na programu u subotu 13.05., sa početkom u 17:00, na gradskom stadionu „Luke“.

Scroll to Top