Emir Karahmet poručuje da neće igrati “babini sinovi”, nego oni najbolji

uprava-svi

Danas su i zvanično počele pripreme nogometaša Bosne za novu sezonu, ali po mnogo čemu to nije bilo ono uobičajeno prvo okupljanje, uoči nove sezone.Slobodno se može reći da za Bosnu počinje jedna nova era, s obzirom da je visočki klub uspostavio blisku saradnju sa FK”Sarajevo”, koja donosi određene promjene u Bosni, a svi se nadamo promjene na bolje.

Uoči prvog treninga je odražana i press konferencija, na kojoj su prisustvovali predsjednik UO Faruk Ihtijarević, članovi Uprave, Mirza Laletović, Adis Hajlovac i Anes Pajević, ali i novi šef stručnog štaba Emir Karahmet, te njegov pomoćnik Elvir Memić.

Predsjednik je prisutnima još jednom objelodanio da je uspostavljena saradnja sa FK”Sarajevo” i da je to odlično rješenje za Bosnu, dok je Mirza Laletović dodao da to nije nikakvo prepuštanje kluba Sarajevu, nego samo zbližavanje na obostranu korist. Pravno je sve pojasnio i Anes Pajević, koji je rekao da je Bosna i dalje klub u kojem o svemu odlučuju ljudi koje izabere Skupština kluba i da niko drugi ne može ništa poduzimati bez znanja i odobranje Uprave, koju odabere Skupština. Ukratko i da narodski prevedeno, Bosna se nije “prodala” Sarajevu i iza toga stoji kompletna Uprava.

Što se tiče igračkog dijela, tu je sada novi šef stručnog štaba, Emir Karahmet, koji jeste stigao iz Sarajeva, ali je ranije vodio između ostalih i Unis, te Igman iz Konjica. Odmah je pojasnio da je njegov interes da Bosna igra dobro, da pobjeđuje i da neće biti nikakvog privilegovanja za igrače koji dolaze iz Sarajeva, te da neće igrati “babini sinovi”, nego samo oni koji to zasluže svojim trudom i zalaganjem. Pomoćnik Karahmetu će biti bivši igrač Bosne Elvir Memić, a što se tiče igračkog kadra, 21 nogometaš je bio prisutan na prvom treningu. Još uvijek se očekuje da se priključe i nogometaši iz Sarajeva, koji nisu u prvom planu kada je taj klub u pitanju, a onda će se od ukupnog broja nogometaša, formirati tim od 23 igrača, uključujući i tri golmana. Plan priprema još nije u potpunosti definisan i sve će zavisiti od finansijske situacije, a za sada će se trenirati u Visokom. I za kraj možda i ono najvažnije. Za razliku od početka prošle sezone, kada je nova Uprava preuzela Bosnu i davala oprezne izjave, te uglavnom potencirala rad sa mladima, a izbjegavala priču o povratku u Prvu ligu, sada svi kao jedan tvrde da je osnovni cilj prvo mjesto i plasman u viši rang takmičenja. Predsjednik Ihtijarević je čak izjavio da će se povući, ako Bosna ne ostvari taj cilj, tako da s nestrpljenjem očekujemo početak sezone i prve utakmice, koje će pokazati koliko su ove promjene dobrog donijele u visočku Bosnu.

 

www.visoko.co.ba

Scroll to Top