Bosna 0:0 Vitez

bosna-ekipatadion Luke Gledalaca: 300. Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin) 6,5. Crveni karton: Ivan Livaja (Vitez)-90.min, grub faul. Igrač utakmice: Emrah Hasanhodžić (Bosna) 7.

BOSNA: Bekan 7, Frljak 6,5, Beširević 6,5, Hasanhodžić 7, Pleh 6,5, Smajić 6,5(od 76.Durmić-), Fočić 6.5, Bečirević 6,5, Kalkan 6,5, Arnaut 6(od 55.Salkić 6), Hiroš 6(od 65.I.Džafić -). Trener: Ivo Ištuk

VITEZ: Živković 6, D.Šantić 6,5, Alić 6,5, Jurčević 6, J.Šantić 6, Dilaver 5,5(od 75.Livaja -), Šafradin 5,5(od 46.Dedić 6), Imamović 6, Vidović 6, Pejić 5,5(od 58.Smriko 5,5), Ivešić 6. Trener: Valentin Plavčić.

Na otvaranju drugog dijela sezone u Visokom podjela bodova, što je i najrealniji ishod utakmice između Bosne i Viteza u kojoj nismo vidjeli skoro ništa. Bosna je od početka svjesno prepustila inicijativu gostima koji su u Visoko došli kao jesenji prvak i tim koji je jesenas gazio sve pred sobom. Međutim, ono što su pokazali u Visokom je čista nula i sigurno su razočarali 30-tak svojih navijača koji su se našli na tribinama. S druge strane je Bosna sasvim opravdano igrala oprezno, jer je u timu bilo dosta novih igrača, fizička sprema nije najbolja, tako da Ištuk nije želio puno rizikovati. U prvom poluvremenu nismo vidjeli nijednu priliku, dok je u dugom bilo nešto više uzbuđenja, ali opet bez pravih prilika. Na kraju crveni karton za Livaju nakon „laktarenja“ Beširevića koji je sa slomljenim nosom završio u bolnici. Bosna sa ovim bodom ostaje u sredini tabele, ali je jasno da slijedi borba za opstanak. U narednom kolu Bosna gostuje u Lukavcu kod Radničkog.

Scroll to Top