Bosna na krilima fenomenalnog Amara Čabaravdića stigla do nove pobjede

Iako oslabljeni izostankom Hodžić Meldina i Frljak Ahmeta, zbog bolesti i povrede, nogometaši našeg kluba upisali su danas izuzetno vrijednu gostujuću pobjedu u okviru Druge lige Centar. Nakon domaćeg kiksa u prošlom kolu, Bosna je je u Maglaju uspjela savladati ekipu Natrona sa 2:0.

Kao što smo i nagovještavali, Natron se pokazao teškim protivnikom i izuzetno jakom ekipom, Bosna je u prvom poluvremenu imala više od igre, ali odlična odbrana maglajlija nije dozvoljavala našim nogometašima da krunišu dobru igru.

Međutim več na početku drugog dijela je Čabaravdić postigao gol za vodstvo, pa je do kraja bilo mnogo lakše  a desetak minuta prije kraja je konačnih 2:0 postavio Čiva, na asistenciju igrača utakmice Čabaravdića.

Intresantno je da smo utakmicu ponovo završili sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio rezervista Abduselam Alihodžić, tako da s pravom možemo reči da je Bosna bukvalno pretplačena na crvene kartone, ovo je već četvrta utakmica za redom kako ostajemo s igračem manje.

U narednom kolu Bosna dočekuje Rudar iz Breze, dok naš direktni konkurent za ulazak u viši rang takmičenja, ekipa Tošk, dočekuje odlični Famos iz Hrasnice.

 

Press NK Bosna

Logo NK Bosna

www.nkbosna.ba

Scroll to Top