Amir Bekan: Motivisani smo za novu pobjedu!

Karioke u naredna dva kola imaju teška vezana gostovanja kod ekipa Sloge i Zvijezde Gradačac, te možda najteži raspored od svih timova koji su istakli kandidaturu za prvo mjesto.

Prvo gostovanje je već u nedelju u sklopu 18 kola Prve lige FBiH, gdje naši momci putuju na megdan odličnoj ekipi Sloge iz Simin Hana.

Par dana prije ove teške utakmice, razgovarali smo sa dugogodišnjim kapitenom Bosne i ponajboljim golmanom Prve lige FBiH, Bekan Amirom, koji nam je na početku razgovora otkrio kakva je atmosfera u timu te kako teku pripreme za nedeljnu utakmicu.

“Atmosfera je sjajna kao i uvjek a pripreme teku po redovnom planu šefa Dedića, prije treninga svakodnevno analiziramo igru Sloge u prethodnim utakmicama. Velika je  promjena u kvaliteti ekipe iz Simin Hana u odnosu na prethodnu polusezonu, doveli su dosta kvalitetnih i dobrih igrača, no mi smo motivirani i spremni. Želimo da ostvarimo novu pobjedu, kojom ćemo zadržati prvo mjesto i donijeti radost našim navijačima koji će nas zasigurno pratiti i na ovom gostovanju.”, kazao je Bekan, osvrnuvši se potom na samu utakmicu protiv ekipe iz Gornje Tuzle:

“Očekujem 90 minuta sjajne atmosfere u režiji naših DEMONA koji su najavili pohod u Simin Han, ali ono što svakako ne očekujem je lahka utakmica. Poslije jučerašnjeg treninga prvog tima, šef je organizovao kontrolnu utakmicu za kolege koji imaju manju minutažu kako bi pružio svima priliku da se nametnu pred ovo važno gostovanje.  Bez obzira ko bio u sastavu koji će istrčati u nedelju, svi će biti maksimalno koncentrisani i motivisani da ostvare još jednu pobjedu u sasvim sigurno jako teškoj utakmici kao što je nadolazeća.”

Prema mišljenju Bekana, prevaga u ovoj utakmici bit će kvalitet i odlična forma nogometaša Bosne.

“Naši aduti su sigurno kvalitet ekipe, te naša trenutno dobra forma. Smatram da smo u prednosti, ali to moramo dokazati i opravdati na terenu, što sam siguran da ćemo i učiniti.”, zaključio je popularni Bex.

NKB Press

 

 

Scroll to Top