ADNAN FOČIĆ: “POTPUNO KOMPLETNI DOČEKUJEMO TOŠK”

focic

U okviru 7. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, nogometaši Bosne u subotu dočekuju prvoplasiranu ekipu lige TOŠK iz Tešnja. Žutoljubičasti su treći na tabeli sa 11 bodova koliko ima i TOŠK ali zbog bolje gol razlike trenutno se nalaze u samom vrhu.  

Uoči derbija kola porazgovarali smo sa Adnanom Fočićem, šefom stručnog štaba NK Bosna, koji je istakao da početak prvenstva i nije bio kako smo svi željeli ali nakon posljednjih utakmica i pobjeda, optimizam u redove Bosne ponovo je vraćen.

“Nadamo se da ćemo nastaviti sa pobjedama. Naš prioritetni cilj je da dvije naredne utakmice dobijemo kod kuće, zadržat se u vrhu tabele, pa onda čak i one naredne dvije koje nam dolaze ja smatram da ih možemo pobijediti. Naredne četiri utakmice su ključne i pobjede bi Bosnu trebale izdvojiti na prvo mjesto ove naše lige i prokrčit put za povratak u Prvu ligu. Što se tiče ekipe, igrači su zadovoljni. Moram reći da smo možda prvi put od početka sezone baš potpuno kompletni, izuzev Alijagića i Čehajića koji su još uvijek malo povrijeđeni, tako da po prvi put imam dileme koga da stavim u ekipu. Mislim da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i normalno pobijediti”, kazao nam je Fočić.

Nakon sutrašnje utakmice, Bosna već u srijedu dočekuje Goražde, a onda slijedi gostovanje protiv Stupčanice dok u 10. kolu u Visoko dolazi Hrid.

Utakmica Bosna – Tošk igra se sutra (subota) na stadionu Luke sa početkom u 15:30 sati. Ulaz je slobodan.

 

www.vipromo.ba / nkbosna.ba

Scroll to Top