Dudić: Sada sami odlučujemo o svojoj sudbini

Iako su mu 33. godine Feđa Dudić ne prestaje tresti mreže na bh. nogometnim terenima. Iskusni lisac koji trenutno predvodi napad federalnog prvoligaša Zvijezde iz Gradačca u subotu je u visokoj pobjedi svog tima od 6:1 nad Podgrmečom iz Sanskog Mosta postigao dva pogotka te tako još jednom dokazao svoje neupitne kvalitete.

Upravo ova pobjeda i remi Metalleghea protiv posljednje Sloge iz Ljubuškog (1:1) bio je dovoljan timu iz Gradačca za dolazak na prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu naše zemlje. Gradačačani sada odlučuju samo o sebi i na korak su do povratka u najviši rang Bh nogometa.

“Pa sigurno da smo se potajno nadali kiksu Metalleghea i eto to se na našu sreću i dogodilo. Sada smo mi sigurno u prednosti i sami odlučujemo o svojoj sudbini, ali sigurno da ništa nije gotovo i ići ćemo kolo po kolo. Do kraja je još šest kola tako da ima još puno da se igra i mogući su kiksevi sa obje strane”, ističe iskusni golgeter za SportSport.ba

U subotu u Gradačcu gostuje Sloga iz Ljubuškog, koja je upravo u prošlom kolu iznenadila Metalleghe i tako Zvijezdi otvorila vrata ka prvom mjestu.

“Sloga je pokazala u prošlom kolu da se radi o kvalitetnoj ekipi čim su uspjeli da iznenade Metalleghe i njihov plasman na tabeli ne treba da nas zavarava. Ipak, mi smo u Gradačcu favoriti protiv bilo koje ekipe pa tako i protiv Sloge, te bi sve sem naše pobjede bilo veliko iznenađenje”, dodaje naš sagovornik.

Dudić je promijenio je veliki broj klubova, jedan od uspješnih rekordera u našem nogometu, pa smo ga upitali do kada planirali tresti protivničke mreže.

“U Zvijezdu sam i došao što sam prepoznao ambicije kluba za ulazak u Premijer ligu i tu sam sebi pronašao neki dodatni motiv za igru. Sigurno da će mi biti velika čast ako se to i desi jer sam ugradio i dio sebe u taj veliki uspjeh. Hvala Bogu zdravlje me služi, pružam dobre partije i zadovoljan sam formom. Do kraja sam fokusiran samo da klub ostvari taj željeni plasman u Premijer ligu, a onda ćemo vidjeti za dalje. Sve su opcije otvorene, pa ćemo vidjeti šta je najbolje za mene kada ovo sve završi”, rekao je na kraju razgovoru za naš portal, prvotimac Zvijezde iz Gradačca Feđa Dudić.

Scroll to Top