Amar Čabaravdić: Iskra nije nimalo naivna ekipa

Mnogo se u prethodnom periodu govorilo o potencijalu i kvalitetu naše ekipe, sedam bodova iz tri utakmice je rezultat zbog kojeg niko ne smije bit nezadovoljan, tim prije jer je samo malo koncentracije nedostajalo da igrači Bosne odnesu puni plijen sa Pirote i ostvare tri od tri.

Prošla subota nije nagovještavala da bi visočka publika mogla doživjeti šok na gradskom stadionu Luke i to od ekipe koja se u Prvu ligu vratila nakon dugogodišnjeg izbivanja.

Karioke su od prve minute krenule furiozno prema golu zaista raspoloženog Brezičanina koji je odbranio dosta izglednih prilika našeg navalnog reda i taman kad smo očekivali da padne prvi pogodak uslijedio je prvi šok, mladi Almir Ćubara pravi sasvim bespotreban start i obara gostujučeg igrača u našem šesnaestercu, sudija nedvojbeno pokazuje na bijelu tačku a siguran realizator je najbolji strijelac Prve lige iz prošle sezone, bivši igrač Radničkog, Salihović, Bosna – Slaven 0:1 i šok na tribinama stadiona Luke.

Do kraja poluvremena ofanziva Bosne ali vrlo jalovo i bez učinka, “mlaki” pasovi, još slabiji šutevi nedovoljni su bili za poravnanje do kraja prvog poluvremena. Na startu drugog poluvremena šef Ištuk izvodi “nevidljive” Rizvanovića i Šeru te uvodi Hajdarovića i Čabaravdića te od tog momenta igra Bosne postaje mnogo opasnija.

I kada smo pomislili da će poravnanje zasluženo doći, novi šok nakon kojeg su neki i napustili stadion, Adnan Hrelja griješi kod predaje lopte, igrači Slavena dolaze do lopte, Salihović šutira i postiže gol kojim bi se proslavio da su uspjeli napraviti senzaciju u Visokom, no fortuna nije bila na njihovoj strani.

Umjesto indisponiranog Ćubare kojem je drugi žuti karton visio u zraku, ulazi Alija Čulov i zadnja linija Bosne pomjera se na centar a sva igra seli na polovini Slavena, do sada nevidjen presing na našem stadionu digao je na noge i po prirodi mirnu visočku publiku koja je emotivno propratila svaku akciju Bosne.

Mlad i nedovoljno fizički spreman tim Slavena brzo je popustio pod silovitim napadima Bosne, jedan od šuteva naše ekipe neoprezno brane rukom i sudija pokazuje na bijelu tačku, siguran realizator je Amar Čabaravdić koji nikada nije promašio penal, Bosna – Slaven 1:2, no nekih 15 minuta do kraja daje slabu nadu za preokret.

Igrači Bosne očigledno nisu mislili tako, jakom voljom i karakterom nastavljaju jurišati na gol Brezičanina koji više ne djeluje tako sigurno, prilike se redaju kao na traci i nevjerovatno izgledaju redom nerealizovane šanse Mujića, Hodžića, Dizdarevića….u jednom od takvih napada, golman Brezićanin obara robusnog Mujića i zaradjuje žuti karton, siguran izvodjać kaznenog udarca je Amar Čabaravdić, Bosna – Slaven 2:2, stadion je proključao.

Vidno premoreni igrači Slavena više nemaju nikakav odgovor na igru Bosne sa bukvalno 10 igrača u njihovom polju, pred sami kraj utakmice dobro kombinuju Hajdarović i Dizdarević te efektnim prodorom i duplim pasom Hajdarović matira nemoćnog Brezićanina koji bi sasvim sigurno postao heroj ekipe zbog broja odbrana da su njegovr kolege uspjele zadržati visoko vodstvo i nisu podlegle napadima visočke furije.
Bosna – Slaven 3:2 i vrijedna pobjeda naše ekipe za vrh tabele.

Ova utakmica je pokazala da naša ekipa pored kvaliteta ima i karakter te voljni momenat, vratiti se u igru nakon što gubite 2:0 nije jednostavno ni velikim svjetskim ekipama, pobjediti nakon takvog rezultata zaista je vrhunski uspjeh koji polazi za “nogom” samo onim najkarakternijim i najupornijim. Istini za volju, nakon što je uradjena video analiza u toku ove sedmice, imao je Ivo Ištuk šta reči svojim igračima, naročito zadnjoj liniji koja slabo funkcioniše još od prvog kola, te svakako je za očekivati da bude izmjena u zadnjem redu pred utakmicu sa Iskrom koja slijedi u subotu.

Nogometaši Iskre u Visoko dolaze na krilima pobjede nad kantonalnim rivalom NK Travnik i sigurno je da u Visoko ne dolaze sa bijelom zastavom. Za kratak komentar i svojevrsnu najavu utakmice zamolili smo prvog strijelca NK Bosna, Čabaravdić Amara.

“Iskra nije nimalo naivna ekipa, iako nismo igrali s njima, imali smo priliku da ih gledamo na turniru u Buturović polju koji smo mi naposlijetku osvojili. Mlada i borbena ekipa, kao i večina ekipa s tih krajeva igraju dosta grubo, na prekide i dugim loptama što nama po pravilu ne odgovara ali vjerujemo u novu pobjedu i najbolju moguču uvertiru pred komšijski derbi.”

Utakmica NK Bosna – NK Iskra igra se u subotu 26.08.2017 godine u 17:00 h.

 

Scroll to Top