Home / Aktuelno / Stoper Domžala novo pojačanje na gradskom stadionu Luke
Faruk Gacan of NK Domzale during football match between NK Domžale and NK Aluminij in 6th Round of Prva liga Telekom Slovenije 2017/18, on August 20, 2017 in Sports park Domzale, Domzale. Photo by Ziga Zupan / Sportida

Stoper Domžala novo pojačanje na gradskom stadionu Luke

Faruk Gačan je novo pojačanje visočkih karioka te će pojačati konkurenciju na defanzivnim pozicijama. 24-godišnji Gačan je nogometno ‘iskustvo’ sticao igrajući u omladinskim kategorijama FK Željezničar te FK Mladost DK gdje je imao zapažene nastupe u Premijer ligi za seniore usljed kojih odlazi u slovenski “Domžale” koji je u prošloj godini imao zapažen nastup u europskim takmičenjima.

Na opće zadovoljstvo struke, rukovodstva i navijača našeg kluba danas smo postigli sporazum sa visočkim internacionalcem koji je posljednju sezonu nastupao za ekipu Domžala skupa s našim bivšim reprezentativcem Senijadom Ibričićem.

Gačan je potpisao ugovor s našim klubom do kraja sezone i na poziciji desnog stopera zamjenit će Almira Ćubaru koji je prešao u FK Željezničar. Ovim transferom, ali i dolaskom Armina Mujkića, definitivno je premošten odlazak Papaza i Ćubare koji su u prethodne dvije sezone igrali na pozicijama stopera, rekao je za naš portal Predsjednik UO NK Bosna Visoko, gospodin Nermin Buco Kadrić.

Zbog nešto slabije minutaže u Domžalama odlučio sam se za odlazak iz Slovenije. Istina imao sam ponude nekih slovenskih, austrijskih ali i naših klubova iz Premijer lige, ali predsjednik Kadrić je bio zaista korektan i konkretan u pogledu uslova zbog čega sam se odlučio za Bosnu u kojoj sam napravio prve nogometne korake.

Ovog stamenog stopera možemo očekivati već na sutrašnjem treningu.

NKB Press