Rudar preokretom došao do trijumfa u Visokom

Bosna je prva povela, ali su rezervisti Rudara Adnan Hrelja i Bajro Spahić dva puta savladali domaćeg golmana Abadžiju i osigurali novu pobjedu zeleno crnima iz Kaknja.

Bila je ovo repriza aprilskom derbija u Visokom u kojem su Zeleno-crni ponovi bili bolji od Visočana i više nego zasluženo trijumfovali. Utakmica je mogla zadovoljiti petstotina gledatelja, posebno u drugom poluvremenu. Mlada ekipa Bosne oprezno je ušla u ovaj dvoboj i u prvom dijelu uspjela pružiti otpor, prema du igrači Rudara imali veći posjed lopte i izraženije prilike.

U nastavku mnogo bolja i kvalitetnija igra.Oba trenera izvršila su po tri izmjene, od kojih su Rudareve unijele živost i agresivnost, koja je donijela preokret , kako u igri tako i rezultatu. Domaći su prvi došli u vodstvo već u 48.minuti, kada je njihov najiskusniji igrač, kapiten Alija Čulov odbijenu loptu od stative snažnim udarcem s distance smjestio u rašlje Bekanovog kola. Radost domaćih trajala je samo pet minuta. Odličan centaršut Mirze Kovača Adnan Hrelja glavom šalje iza leđa mladog Abadžije. Bio je to signal izabranicima trenera Hodžića da krenu još ofanzivnije.Izradili su nekoliko lijepih akcija, imali tri zrele prilike i u 71.minuti po drugi put zatresli mrežu Bosne. Bila je to školska akcija u kojoj su učestvovali Belmin Kobilica, koji je dubinskom loptom pronašao mladog Kovača koji je odigrao povratnu loptu za Bajru Spahića, koji sa ivice šesnaesterca prisebnim udarcem matira golmana Abadžiju i osigurava novu pobjedu, koja je mogla biti još uvjerljivija.

Utakmica je bila izuzetno korektna,a suđenje Ilije Živkovića i njegovih asistenata također zaslužuje pohvale.

Bosna-Rudar 1:2

Stadion Luke u Visokom. Gledalaca  500.Glavni sudija : Ilija Živković iz Orašja. Pomoćnici :Stipo Velić i Stjepan Konta(oba iz Livna). Četvrti  sudija:  Darko Gedžić iz Brčkog. Delegat utakmice :Anto Kobaš iz Tolise kod Orašja. Posmatrač suđenja Željko Drlje iz Mostara.

Strijelci:1:0 Alija Čulov (48), 1:1 Adnan Hrelja (53), 1:2 Bajro Spahić (71).

Žuti kartoni:Alija Čulov i Nihad Šero(Bosna), Mirza Kovač(Rudar).

BOSNA:Nino Abadžija, Haris Rizvanović, Kerim Tutundžić, Almir Ćubara, Amir Velić, Alija Ćulov (od 71.Zoran Blagojević), Dražen Dubačkić,Mak Muharemović(od 56.Nihad Šero), Anes Demirović (od 58.Vahidin Čaluk),  Faruk Jusić, Sedin Ljuca. Trener: Ivo Ištuk.

RUDAR: Amir Bekan, Belmin Čehajić, Dženan Smaka(od 50.Bajro Spahić), Adis Goralija, Omer Musić, Armin Topalović, Sedad Subašić (od 46.Adin Čiva), Belmin Kobilica, Mirza Kovač, Fahrudin Kovač, Mustafa Mušija (od 46.Adnan Hrelja). Trener:Fadil Hodžić.

M.Komšo, foto: M.Mujagić/KakanjLive

 

Scroll to Top