Pobjeda za izlazak iz trenutne krize rezultata, imperativ je za obje ekipe u komšijskom derbiju

U okviru 20. kola Prve lige FBiH, u Visokom se u srijedu od 16:00 sati sastaju stari rivali,  NK Bosna i FK Rudar.

Komšijski derbi ponovo je u žiži interesovanja i sigurno će gradski stadion Luke biti znatno popunjeniji u odnosu na dosadašnje prvenstvene utakmice, unatoć činjenici da se zbog prolongiranja početka prvenstva usljed elementarnih nepogoda ova utakmica igra u radni dan.

Iako su, dijelom zbog težeg rasporeda a više zbog katastrofalno loših i neuslovnih terena, naši momci zabilježili nešto slabiji start polusezone, pobjeda protiv Rudara nameće se kao imperativ. Sve osim pobjede bio bi neželjen ishod i toga su potpuno svjesni u stručnom štabu i ekipi Bosne.

Susreti između Bosne i Rudara uvijek su bili teški i nepredvidivi. Rudar koji u ovoj sezoni igra dosta promjenjivo, neočekivano je zabilježio domaći poraz od ekipe Travnika koja se grčevito bori za opstanak te je posve sigurno da će izabranici trenera Hodžića u duelu sa Bosnom igrati na sve ili ništa te se pokušati iskupiti za domaći poraz.

Bosna je trenutno u boljem položaju na tabeli i nakon dva gostujuća poraza na užasnim terenima, gdje nije bilo moguće vidjeti njihovu prepoznatljivu pas igru, jedva čeka povratak na vlastiti stadion iako je očekuje težak zadatak.

Derbi ili ne, mi moramo dobiti ovu utakmicu i vratiti samopuzdanje unutar ekipe. Vjerujem da ću skupa sa svojim saigračima dati sve od sebe i da ćemo uz podršku vjernih DEMONA ostvariti željeni cilj, a to je pobjeda u ovom susretu, riječi su najefikasnijeg igrača Bosne Amara Čabaravdića.

Izuzev ranije suspendovanog Dine Dizdarevića, te Alidina Dine Hajdarovića koji je u duelu s Iskrom zaradio treči žuti karton, svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Ištuku, a sudeći prema podacima iz informacionog sistema comet, trener Rudara Fadil hodžić nema kadrovskih problema.

Utakmicu Rudar – Bosna sudit će Darko Gedžić iz Brčkog.

Za sada nemamo potvrdu da će navijači Rudara, bilo da je riječ o “Gusarima” ili skupini “Green firm”, organizovano doputovati na utakmicu u Visokom.

Navijači visočke Bosne, popularni “Demoni” i u ovoj utakmici će bodriti svoj klub, pa se uzbuđenja očekuju i na tribinama.

NK Bosna nakon devetnaest odigranih kola ima 31 osvojeni bod i nalazi se na 6. mjestu, dok je FK Rudar na 10. mjestu sa 24 osvojena boda.

Upravni odbor NK Bosna Visoko poziva sve navijače i simpatizere da podrže Bosnu u ovoj itekako važnoj utakmici, da ne nasjedaju na moguće provokacije, te da se suzdrže od bilo kakve vrste revanšizma u odnosu na nemile događaje prilikom našeg posljednjeg gostovanja u Kaknju.

#BudiBosna

Scroll to Top