“Majka, sa dva djeteta, je pogođena flašom od pola litra. Došlo je do brutalnog napada navijača, Adnan Hrelja je dobio posjekotine na glavi”

Brojne negativne stvari ponovo su obilježile lokalni derbi u Prvoj ligi FBiH između kakanjskog Rudara i visočke Bosne.

Podsjećanja radi, Rudar Kakanj je prošle sezone pobijedio Bosnu sa 1:0 u direktnoj borbi za ulazak u Premijer ligu BiH, ali je odmah nakon toga lako poražen od GOŠK-a (1:3), koji je kasnije ušao u ligu. Posljednja utakmica je okončana bez pobjednika (1:1).

Ipak, nakon posljednjeg sučevog zvižduka se desilo mnogo toga. U Kaknju je napadnuta delegacija NK Bosna Visoko od strane nekoliko navijača Rudara, a najgore je prošao Adnan Hrelja, fudbaler Bosne, koji je zadobio povredu glave.

Saopćenjima su se oglasila oba kluba. Iz Bosne tvrde da su bili napadnuti, te da se napad dogodio i u samoj svlačionici, dok iz Rudara ističu kako su navijači Bosne na ulicama Kaknja pravili probleme.

Za Source.ba portal danas je govorio Nermin Kadrić, predsjednik visočkih Karioka. U intervjuu koji slijedi pogledajte o čemu smo to danas razgovarali sa predsjednikom Bosne.

Inače, Bosna i Rudar su, pored Zvijezde, Olimpica i Sloge iz Siminog Hana, vjerovatno najozbiljniji kandidati za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

 

Pogledajte kompletan video intervju na linku;

http://source.ba/mobile/clanak/Haris/447218

Scroll to Top