Home / Aktuelno / “Majka, sa dva djeteta, je pogođena flašom od pola litra. Došlo je do brutalnog napada navijača, Adnan Hrelja je dobio posjekotine na glavi”

“Majka, sa dva djeteta, je pogođena flašom od pola litra. Došlo je do brutalnog napada navijača, Adnan Hrelja je dobio posjekotine na glavi”

Brojne negativne stvari ponovo su obilježile lokalni derbi u Prvoj ligi FBiH između kakanjskog Rudara i visočke Bosne.

Podsjećanja radi, Rudar Kakanj je prošle sezone pobijedio Bosnu sa 1:0 u direktnoj borbi za ulazak u Premijer ligu BiH, ali je odmah nakon toga lako poražen od GOŠK-a (1:3), koji je kasnije ušao u ligu. Posljednja utakmica je okončana bez pobjednika (1:1).

Ipak, nakon posljednjeg sučevog zvižduka se desilo mnogo toga. U Kaknju je napadnuta delegacija NK Bosna Visoko od strane nekoliko navijača Rudara, a najgore je prošao Adnan Hrelja, fudbaler Bosne, koji je zadobio povredu glave.

Saopćenjima su se oglasila oba kluba. Iz Bosne tvrde da su bili napadnuti, te da se napad dogodio i u samoj svlačionici, dok iz Rudara ističu kako su navijači Bosne na ulicama Kaknja pravili probleme.

Za Source.ba portal danas je govorio Nermin Kadrić, predsjednik visočkih Karioka. U intervjuu koji slijedi pogledajte o čemu smo to danas razgovarali sa predsjednikom Bosne.

Inače, Bosna i Rudar su, pored Zvijezde, Olimpica i Sloge iz Siminog Hana, vjerovatno najozbiljniji kandidati za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

 

Pogledajte kompletan video intervju na linku;

http://source.ba/mobile/clanak/Haris/447218