Sportskevijesti.com: BOSNA U VISOKOM SAVLADALA RADNIČKI I ZADRŽALA LIDERSKU POZICIJU

U 1. ligi FBiH danas je na rasporedu bilo 24. kolo u kojem su postignuti dosta interesantni rezultati što se tiče timova iz vrha, ali i dna prvoligaške tabele.
Lider na tabeli 1. lige FBiH, Bosna iz Visokog dočekala je na stadionu “Luke” tim Radničkog iz Lukavca koji je prije ovog kola zauzimao 14-tu poziciju na tabeli, poziciju koja vodi u niži rang takmičenja.
Susret nije mogao počeli bolje za izabranike Ive Ištuka, popularne “Visočke Karioke”, jer već u 9. minuti susreta Čabaravdić svojim pogotkom donosi Bosni vodstvo od 1:0.
Nakon postignutog gola, tim iz Visokog nastavio je jurišati ka golu gostiju iz Lukavca, imali su terensku inicijativu i stvarali prilike, a plod takve igre bio je pogodak domaćih u 21. minuti susreta, a strijelac drugog gola za domaći tim nakon dobre akcije nogometaša Bosne po lijevoj strani bio je Kovač.
Od tog trenutka, odnosno vodstva od 2:0 za Bosnu, intenzitet igre nešto je opao u odnosu na furiozan početak, međutim u posljednjih sedam-osam minuta prvog poluvremena bilježimo dvije izgledne prilike, po jednu na obje strane, odnosno, nogometaši Bosne pogađaju okvir gola u 39. minuti susreta, a gosti samo minut kasnije izleze “oči u oči” sa domaćim golmanom, ali čuvar mreže Bosne, Bekan, sjajno interveniše te spašava svoj tim u ovoj situaciji.
Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao pa se otišlo na odmor pri zasluženom vodstvu nogometaša Bosne rezultatom 2:0.

U nastavku igre, tek što je počelo drugo poluvrijeme, pogodak za goste iz Lukavca. Nakon jedne gužve u šesnaestercu domaćih, najbolje se snalazi nogometaš ekipe Radničkog, Kalajanović, te u 47. minuti susreta smanjuje rezultatsku prednost domaćih na 2:1.

Taj gol gostiju bio je alarm nogometašima Bosne da ponovo zaigraju otvorenije, a takva igra domaćem timu se isplatila u 62. minuti, kada Čulov na asistenciju Cane pogađa za 3:1 u korist Bosne.
Gostujući nogometaši pokušavali su ponovo postići pogodak te vratiti ovaj meč u rezultatsku neizvijesnost, međutim, nogometaši Bosne odigrali su disciplinovano dalji tok meča, čvrsto u odbrani, dok su iz kontra napada bili veoma opasni.
Kako se susret bližio kraju, i gosti iz Lukavca sve više su se mirili sa porazom, dok nogometaši Bosne, nasuprot njih, rutinski su čuvali stečenu prednost, te se susret i završio konačnim rezultatom 3:1.
Nakon susreta uslijedilo je slavlje domaćih zbog nove pobjede i osvojena nova tri boda, koji Bosnu ostavljaju na liderskoj poziciji, a nakon što je oficijelni spiker ovog susreta javio konačne rezultate na ostalim terenima, a koji su pogodovali domaćinu današnjeg susreta u Visokom, uslijedila je erupcija oduševljenja navijača domaćeg kluba, popularnih “Demona”.
Ekipa sportskevijesti.com prisustvovala je ovom zanimljivom nogometnom susretu dva tima sa različitim ambicijama, te neposredno nakon završetka ovog meča, naš reporter sa lica mjesta uzeo je izjavu pomoćnog trenera NK Bosna Visoko, Mirze Husića:
“Prije svega, zadovoljni smo pobjedom i sa osvojena nova tri boda. Odigrali smo onako kako smo se u svlačionici dogovorili i rezultat nije izostao, međutim, prijatno me iznanedila ekipa Radničkog, s obzirom da su danas odigrali dosta dobro, i po mom mišljenju tim sa ovakvom igrom kakvu su danas prikazali protiv nas ovdje u Visokom ne zaslužuje da ispadne u niži rang takmičenja. Rezultati ostalih mečeva idu nam na ruku, a evo ostalo je šest kola do kraja prvenstva, i dalje smo lideri, a i ne vidim razlog zašto Bosna ne bi mogla očuvati tu poziciju do kraja sezone i izboriti nastup u Premjer ligi BiH.” – istakao je pomoćni trener NK Bosna Visoko, Mirza Husić.
Prema neslužbenom razgovoru za sportskevijesti.com, a na upit ko je najveći konkurent Bosne do kraja prvenstva u borbi za Premijer ligu, šef stručnog štaba Bosne, Ivo Ištuk, prije početka ovog meča, kratko je obrazložio da kao najvećeg konkurenta Bosne za ulazak u Premijer ligu BiH vidi tim GOŠK-a iz Gabele.
Od ostalih rezultata ovog kola izdvajaju se pobjede GOŠK-a i Sloge iz Siminog Hana nad timovima Jedinstva, odnosno, Travnika, kao i kiks Rudara iz Kaknja na gostovanju kod, skoro pa otpisane, ekipe Bosne Seme.
Svi rezultati 24. kola 1. lige FBiH:

Bosna Visoko – Radnički Lukavac 3:1
Sloga Simin Han – Travnik 1:0
GOŠK Gabela – Jedinstvo Bihać 3:1
Bosna Sema – Rudar Kakanj 2:2
Zvijezda Gradačac – Bratstvo Gračanica 4:1
Goražde – Orašje 3:0
Novi Travnik – Velež Mostar (odgođeno)
Čapljina – Budućnost Banovići 2:0
Na tabeli je vodeća Bosna Visoko sa 45 bodova, drugi je GOŠK sa 42, treći Rudar iz Kaknja sa 40 bodova, koliko ima i čertvrti Travnik, dok se na petom mjestu nalazi tim Sloga Simin Han sa 38 osvojenih bodova, a na začelju tabele, prvi u sigurnoj zoni u ovom trenutku je Velež iz Mostara sa 30 bodova, a ispod crte su Radnički sa 27, Bosna Sema sa 23, i posljednji, već prežaljeni, Novi Travnik sa samo 9 osvojenih bodova ove sezone.

 

www.sportskevijesti.con

Scroll to Top