Amar Kadić u idealnom timu kola Prve lige FBiH po izboru sportske.ba

Od subote do ponedjeljka odigrano je osam mečeva 19. kola Prve lige FBiH, nakon ovog kola vodeća i je i dalje ekipa Travnika.
U Orašju u prvom poluvremenu prisutni gledaoci su vidjeli čak četiri gola. Prvo su domaći preko Prgića u sedmoj minuti iz penala stekli prednost, da bi gosti preko Beširevića u 16. minuti poravnali na 1:1. U 31. minuti Banovićani su preokrenuli rezultat u svoju korist golom Zulića u dvije minute nakon toga za 1:2, u istoj minuti oraški Labudovi su izjednačili na 2:2 preko Novakovića. U nadoknadi izgubljenog vremena domaći su golom Đurčevića postigli pobjedonosni gol za izuzetno vrijednu pobjedu u borbi za opstanak.

U Vrapčićima Velež je preko kapitena Denisa Zvonića u petoj minuti zatresao mrežu Rudara iz Kaknja, do kraja prvog dijela Rođeni su imali terensku premoć, ali je ostalo, 1:0. U drugom poluvremenu prvu šansu su imali gosti preko bivšeg igrača Veleža, Hajdarevića koji je pogodio prečku domaćeg golmana, Abdihodžića. Do kraja utakmice Rođeni su imali dvije lijepe prilike preko Brandoa i Tatara koji su bili neprecizni, ostalo je 1:0. Rođeni su tako na najljepši način čestitali svojim vjernim navijačima, “Red Army” njihov 30. rođendan.

I Goražde je na svom terenu izvojevalo vrijednu pobjedu, strijelac u trijumfu protiv Bradskva je bio Amer Hiroš u 30 minuti.

Preostale dvije subotnje utakmice su završene bez golova, u Visokom u derbiju kola domaća Bosna i GOŠK iz Gabele, te u Čapljini, gdje su domaćinima bila prijeko potreba tri boda u grčevitoj borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Na derbiju u Visokom i jedna i druga ekipa su imale svoje šanse, ali bez prave završnice.

Fenjeraš Novi Travnik na svom terenu je dočekao Radnički iz Lukavca. Domaći su, bez obzira što su već u nižem rangu takmičenja, na ovoj utakmici u 64. minuti imali prednost od 3:0 (Šafradin, Đaja, Petak ). Lukavčani su olako ušli u ovu utakmicu, mada su imali svjež primjer, kada je u pretprošlom kolu gostovala u Novom Travniku, ekipa Jedinstva, te izgubila dva boda). Mirnes Salihović je u od 67. do 90. minute postigao tri gola i u ovoj nevjerovatnoj utakmici poravnao, na 3:3. Kao da je sami Alfred Hickok režirao ovu utakmicu, Mahir Mehić je u 94. minuti donio drugu pobjedu Novotravničanima, a gubitak tri boda na ovom gostovanju mogao bi Radnički koštati prvoligaškog statusa.

U drugoj nedjeljnoj utakmici u kantonalnom derbiju u Siminom Hanu, Sloga je golom, Almira Omerovića savladala gradačačku Zvijezdu.

Posljednji susret u ovom kolu je odigran na Koševu između Bosna Seme i Travnika. U 18. minuti gosti su preko Seida Zukića došli u vodstvo, da bi domaći dvije minute kasnije golom Nedima Oglečevca poravnali na 1:1. U nastavku igre u prvih 20 minuta malobrojni gledaoci nisu imali što vidjeti, ali u 83. minuti najbolji strijelac lige, Sabahudin Jusufbašić je nakon dobrog centaršuta sa desne strane pogodio stativu, a već je bio matiran golman Bosna Seme. Do kraja utakmice Travničani su imali još dvije prilike, ali su bili neprecizni.

U ovom kolu postignuto je 15 golova, sudije su pokazale čak 50 žutih kartona i 2 crvena, ukupno je bilo 3.800 gledalaca, a najviše ih je bilo u Mostaru, 2.300 .

Idealni tim 19. kola, Ermin Aljijagić (Jedinstvo), Mahir Mehić (Novi Travnik), Benjamin Ćolić (GOŠK), Amar Kadić (Bosna Visoko), Denis Zvonić (Velež), Amer Hiroš (Goražde), Nedim Oglečevac (Bosna Sema), Mirnes Salihović (Radnički), Seid Zukić (Travnik), Almir Omerović (Sloga,SH), Milovan Novaković (Orašje).

Orašje-Budučnost 3:2, (Prgić 7’, 11m, Novaković 33’, Đurčević 90 + 2’ / Beširević 16’, Zulić 31’ ),

Goražde-Bratstvo 1:0, (Hiroš 30’ ),

Bosna Visoko-GOŠK 0:0,

Velež-Rudar 1:0, (Zvonić 5’ ),

Čapljina-Jedinstvo 0:0,

Novi Travnik-Radnički 4:3 (Šafradin 6’ , Đaja 47’, Petak 64’, Mehić 90+4’ / Salihović 67’, Salihović 74’, Salihović 90’ ),

Sloga (SH)-Zvijezda 1:0 (Omerović 77’ ) ,

Bosna Sema-Travnik 1:1, (Oglečevac 20’ / Zukić 18’)

 

Parovi 21. kola 8. april 2017. Bihać: Jedinstvo-Bosna Sema, Travnik: Travnik-Bosna Visoko, Gračanica: Bratstvo-Čapljina, Lukavac: Radnički-Goražde, Kakanj: Rudar-Novi Travnik, Banovići: Budućnost-Velež, Orašje: Orašje-Sloga SH. 9. april, Gabela: GOŠK-Zvijezda.

Lista strijelaca:

1. Sabahudin Jusufbašić (Travnik) 15,

2. Mirnes Salihović (Radnički) 11,

3. Mirsad Ramić (GOŠK) 11,

4. Seid Zukić (Travnik) 9,

5. Jasmin Mujkić (Bratstvo) 8 golova.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

Scroll to Top