Adnan Zamer Hodžić: Bili smo bolji i zasluženo slavili

U okviru 17. kola prve lige FBiH u visočkom nogometnom „hramu“ domaća Bosna, lider na tabeli, ugostila je tim Bosna Sema iz Sarajeva.
Po izuzetno hladnom vremenu, klizavom travnjaku i uz vatrenu podršku oko 350 svojih navijača, popularnih „Demona“, visočke „karioke“ slavile su novu pobjedu rezultatom 2:0.

Od prvog minuta domaćin je zaigrao napadački i već u devetoj minuti bilo je 1:0, a pogodak je postigao kapiten Čabaravdić, koji je prizemnim šutem sa ivice šesnesterca matirao nemočnog golmana gostiju Brezičanina.

Gosti su u 21. minuti imali idealnu šansu za poravnanje, ali je udarac Mujića sjajno zaustavio domaći golman Bekan. U drugom dijelu domaćin je imao prilike preko Kovača koji je u 53. minuti pogodio prečku, Cane u 57., Čehajića u 71., Džafića u 84. minuti, a gosti su opasno zaprijetili u 63. preko Ćatića i 81. preko Murge. Konačnih 2:0 postavio je izvanredni Hodžić koji je nakon asistencije Džafića, sjajnim udarcem „zakucao“ loptu u mrežu gostiju i donio erupciju oduševljenja na tribinama.

Sve čestitke domaćim igračima za prikazanu igru, ispoljenu borbenost, požrtvovanje i šefu stručnog štaba Faruku Dediću za izvanrednu postavku igre. Kod domaćina najbolji su bili Čabaravdić, Hodžić, Cana i Kadić dok su kod gostiju koji su pokazali da znaju dobro odigrati više od ostalih pokazali su Mujić, Fejzić i Sinanović. Po završetku meča neuhvatljivi Adnan Hodžić, koji je bio latentna opasnost po mrežu gostiju cijeli tok meča,rekao je sljedeće:

– U dobroj utakmici, po teškom terenu, bili smo bolji i sasvim zasluženo pobijedili. Cijeli tok meča imali smo incijativu, a pored dva postignuta gola imali smo još dvije-tri sjajne prilike, a to pokazuje da smo ekipa koja ima igru, koja igra, stvara prilike…a što je sigurno pokazatelj koji nas ohrabruje pred naše naredne mečeve. Gosti su u par navrata pokazali da su tim koji sigurno ne zaslužuje da bude na trenutnoj poziciji i da će svakom budućem rivalu biti tvrd orah, bez obzira gdje se meč igra. Moram u ime saigrača da se zahvalim našim vjernim navijačima, fantastičnim „Demonima“ koji su nas bodrili svih 90 minuta i bili naš dvanesti igrač na travnjaku. Uz njihovu podršku na svakom meču i kući i na strani, mi svi zajedno idemo ka našem cilju, a on je ulazak u Premijer ligu.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

Scroll to Top