FK Rudar Zenica 0:1 NK Bosna Visoko

Nogometaši Bosne su nakon domaćeg kiksa u prošlom kolu, ove subote uspjeli pobjediti na gostovanju kod vrlo kvalitetne i borbene ekipe Rudara iz Zenice sa 1:0. Kao što smo i najavljivali, zenički rudari nisu nimalo naivna ekipa i Bosna se pošteno namučila da dodđe do nove pobjede i zadrži prvo mjesto na tabeli.

Iako su i ovaj put imali puno više od igre, stvarali izgledne šanse, domaćin se znalački branio, a i katastrofalno loš teren nije bio saveznik našim momcima. Čvrsta odbrana Rudara, predvođena bivšim igračima Bosne, Oruč Erminom i Muslić Ajdinom bila je skoro nepremostiva prepreka za naše golgetere. Iako je domaćin jedno vrijeme imao igrača manje na terenu, to nije dugo potrajalo jer na početku drugog poluvremena, golman Bosne, Tarik Šukrija je dobio direktan crveni karton zbog navodnog hvatanja lopte van označenog prostora.
Kod ove situacije, linijski sudija nije signalizirao izlazak našeg golmana i igranje rukom van šesnaesterca što je i bio njegov posao, međutim to nije spriječilo glavnog sudca Nikšić Harisa da svira slobodan udarac a našem golmanu pokaže put u svlačionicu, nešto slično se dogodilo i u Zavidovićima prvom golmanu NK Bosna, Strika Harunu.

Ono što svakako raduje, jeste da je do kraja utakmice, među stative stao golman juniora Bosne, Sokolović, te rutinski odradio posao do kraja, uz par sigurnih intervencija. I pored toga što su ostali sa igračem manje, visočki nogometaši su smogli snage da pobjede i to golom Alema Plakala nakon što je loptu iz kornera precizno ubacio Adin Čiva, desetak minuta prije kraja.

Iako je Bosna ostala lider na tabeli, ovu pobjedu smo skupo platili, tako da u narednom kolu kada dočekujemo ekipu Famosa, trener Karahmet neće moći računati na Aliju Čulova i Ismara Čomagu koji su zradili treči žuti karton kao ni na Šukrija Tarika koji je pocrvenio na ovoj utakmici, dok se na gol Bosne vraća Harun Strika.

Scroll to Top